Volkswagen Passat: afstandsbediening 1999 passat variant

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AJM

Hallo,

Probleem met comfortmudule opgelost. 4 draden van de kabelboom naar de module toe waren kompleet weggecorodeerd. Beetje vochtig gewesst waarschijnlijk. Alleen nu het volgende probleem. Ik wil mijn afstands bediening (ab) weer inlezen want deze werkt nog niet. Ik heb de batterijen er uit gehad en vervangen door nieuwe. Via vag-com al geprobeert maar zonder resultaat. Wie kan me een tip geven om de sleutel in te lezen???? Ik heb al bij WWW.gerritspeek.nl gekeken maar dit werkt niet.

Moet ik perse met de speciale code van de sleutel gaan inloggen in groep 17? Want ik dacht dat dat gewoon via comfortmodule ging?????

erodona

Geplaatst door erodona (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ary (0) PRO, 16 jaar geleden

Als alleen de AB niet meer werkt dan moet je ze even synchroniseren met de auto. Dit doe je door de auto op contact te zetten en 1 van de 2 knoppen 2 sec. indrukken van allebei de AB.

Als dit niet werkt dien je beide AB. kenbaar te maken aan het comfort regelapp. systeem 46. Dus niet 17......... want dit is het instrumentenpaneel. Hier leer je alleen de wegrijblokkering van de sleutel in. Dus niet de AB.!!!!!

Gr. Ary

erodona (0), 16 jaar geleden

[quote=Ary]Als alleen de AB niet meer werkt dan moet je ze even synchroniseren met de auto. Dit doe je door de auto op contact te zetten en 1 van de 2 knoppen 2 sec. indrukken van allebei de AB.

Als dit niet werkt dien je beide AB. kenbaar te maken aan het comfort regelapp. systeem 46. Dus niet 17......... want dit is het instrumentenpaneel. Hier leer je alleen de wegrijblokkering van de sleutel in. Dus niet de AB.!!!!!

Gr. Ary[/quote]
Heb ik al geprobeert maar via 46 lukt het ook niet. Maar wat bedoel je met: jou zin want ik heb maar 1 ab. Die andere ligt rustig onder mijn woonboot naar de vissen te kijken :)

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Indien de afstandsbediening niet meer werkt door bijvoorbeeld het vervangen van een batterij, of door het hard laten vallen, of door welke reden dan ook. Dan volstaat het soms om gewoon met de sleutel te starten. De leesring van de startonderbreking herkent de passieve chip die ook in de sleutel zit. Indien deze autentiek is, en de sleutel is nog niet helemaal gereset, dan is de synchronisatie snel gebeurt. Lukt deze methode echter niet, dan kun je nog altijd onderstaande methode gebruiken.


Stap 1:
Neem een werkende sleutel (ik noem deze vanaf nu eerste sleutel). In principe heb je er twee plus een reserve. Het synchroniseren met de reservesleutel zal niet lukken.

Stap 2:
De werkende sleutel in het contact steken en binnen de 5 seconden het contact aanzetten en terug uit. Starten is niet nodig.

Stap 3:
Het contact terug inschakelen en dan binnen de 15 seconden de deuren handmatig vergrendelen met de tweede sleutel.

Stap 4:
Binnen de 30 seconden na het vergrendelen 2 maal op één van de knoppen van de tweede sleutel klikken. Dus tweemaal op de vergrendel of twee maal op de ontgrendelknop.

Stap 5:
De sleutel is ingeleerd.

Ary (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze methode werkt wel bij een Sharan/Galaxy/Alhambra maar meestal niet bij een Passat. Tevens kan je bij contact aan altijd de reserve sleutel synchroniseren mits deze ooit op de auto is ingeleerd geweest. Allleen de vraagsteller heeft maar 1 sleutel. de andere sleutel is naar de vissen aan het kijken onder z`n woonboot.........

Gr. Ary

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.