Volkswagen Golf II : Afstelling Versnellingsbak

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GTI 8V

Ik had problemen met mijn achteruit en de 5de versnelling ging heel moeilijk in achteruit soms wel maar vaak niet.De 5de pakte die nog redelijk goed.Dus ik heb alle stangen+frame van schakelstang vervangen voor nieuwe.Maar nu is mijn vraag ze zijn aan het afstellen geweest bijna een hele dag dan wil die in zijn achteruit maar niet in zijn 5de versnelling.Maar wil die in zijn 5de versnelling wil die niet in zijn achteruit is daar iets voor te krijgen kun je zoiets kopen of moet je daar mee naar een vw dealer?.

jannatsam

Geplaatst door jannatsam (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een hele dag aan het afstellen geweest ? aan de schakelstang zit een boutje,deze kun je los draaien en het mechanisme afstellen..voor de rest valt er niet veel af te stellen.

Schakelt hij wel goed als de motor uit staat ?

Het probleem kan ook aan de bak zelf liggen..

jannatsam (0), 14 jaar geleden

Dat is ook gebeurd.Hij schakelt heel goed als de motor uit is.Maar als je aan het afstellen bent krijg je hem de ene keer wel in de 5de maar niet in zijn achteruit en haal je de boel weer los en je gaat weer stellen gaat die wel in zijn achteruit maar niet in zijn 5 dat kan toch nooit zo nauwkeurig zijn dat het om tiende mm gaat.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

nee dat klopt..maar schakeld hij wel goed in alle versnellingen als de motor uit staat ? zowel de 5 als de achteruit ?

heb je ook de busjes/rubbertjes vernieuwt van het schakelmechanisme ?

jannatsam (0), 14 jaar geleden

Het is begonnen toen men het schakelmechanisme heeft vervangen omdat hij veel spelling had.Maar ik had geen problemen met het schakelen.Op het moment dat men die er onder had gezet is de ellende begonnen ik had geen spelling meer in het schakemmechanisme.Men had hem afgesteld dus in zijn vrij en in het midden kon men hem niet meer in zijn achteruit krijgen dus zijn ze gaan stellen kreeg ik hem niet meer in zijn vijf naar een uurtje of 4 werd er gezegd je frame waar de schakelstang door heen loopt is niet goed meer de rubber is verrot maar doe de schakelstangen op de bak er ook gelijk maar bij dus dat is gebeurt maar niet heeft tot nu toe geholpen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je geen foto van het mechanisme als hij bv in de vrij staat ?

Ik denk dat het daar mis is gegaan,nu je zegt dat het schakel gebeuren vervangen is..

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Sorry Jan

Ik bedoel het mechanisme op de versnellingsbak zelf.

de Dokter (0), 14 jaar geleden

Zit er ook een kort kunstof verbindingstangetje op het schakelmechanisme (zoals bij de Golf 2 1.6 Diesel)
Als deze versleten is en speling vertoond dan krijg je ook deze problemen.

Met vriendelijke groet,

Jan-Aize

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.