Volkswagen Passat Variant 2013: AGR ventil demonteren, reinigen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 365, Vermogen (kw): 103

Hallo allen,

Ik wil de AGR ventiel van mijn VW Passat 2.0 TDI 140PK reinigen of eventueel vervangen.

Krijg constant de foutcode P040300, deze gaat niet weg ondanks dat ik het wis. Bij korte afstanden komt de foutmelding terug en gaat niet weg. Wanneer ik het wis en alleen bij lange afstanden rijdt dan komt de foutmelding niet terug.

Ook merk ik dat me dieselverbruik veel te hoog is. Met een tank van 70L kan je ongeveer 1000km in perfecte omstandigheden rijden. Hier in Duitsland is niet alles plat dus haal ik er 200km van af. Maar dan nog haal ik de 800km niet. Ik rijdt per dag ongeveer 250km huis-werk. Ik tank om de dag zou niet moeten. Minstens 2-3 dagen zou het moeten zijn.

Iemand die me kan vertellen hoe je dit moet uitbouwen. Waar moet ik beginnen?

Remreiniger heb ik in overschot.

djbosanac

Geplaatst door djbosanac (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Veel sleutelwerk, op you tube staat wel een filmpje voor je.

djbosanac (0), 2 jaar geleden

bedankt voor je antwoord, inderdaad te veel werk voor achter de flatgebouw te maken. Man man heeft dit ook te maken met de dieselschandaal wat er is gebeurd?

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Nee , jij weet ze altijd wel uit zoeken , grapje .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.