Volkswagen Passat Variant 2013: kofferklepdempers

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 365

Hallo allen,

Ik heb een vraag betreft voor het kiezen en vervangen van kofferklepdempers.

Heb onlangs een VW Passat variant 2013 gekocht en zag wat roest rondom de dempers, ook wou ik se sowieso al vervangen.

Bij mijn vrouw had ik de originele dempers vervangen voor wat sterkere zodat wanneer ze op de sleutel open doet, de dempers het omhoog duwen. Enige nadeel is natuurlijk dat je wat harder moet drukken wanneer je het wilt sluiten. Maar goed we zijn nog jong dus dat is totaal geen probleem, maar de feature is goed. Deze methode had ik gevolgd via een youtube, en in de beschrijving van youtube stond de link naar het artikel. Maar dat was dus voor een Golf6.

Nu zit ik te kijken voor de Passat variant, maar weet niet welke ik moet halen. Je heb zoveel merken en verschillende drukken. normaal is volgens mij 460 maar als je wilt dat de dempers het drukken moet ik de gene van 580 nemen?

is hiermee me eigen vraag beantwoord of?

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 11 jaar geleden

8 Reacties

Problemcar Hulplijn PRO, 8 maanden geleden

Hoe hoger de uitdrukkracht , hoe sterker de veer. Dus als je weet dat het normaal 460 N is (wat ik niet weet) dan heb je je eigen vraag goed beantwoord.

djbosanac, 8 maanden geleden

Ik weet niet of ik dat nu ook heb. Is niet meer te lezen. Vandaar. Ik zie 460 veel op internet dat wil ik ermee zeggen. Weinig 560.

Daarnaast het kan geen kwaad volgens mij of wel?

Hans4040 PRO, 8 maanden geleden

Er zijn voor deze auto twee soorten gasveren; 460N Voor voertuigen waarvan de achterklep zich automatisch opent en 580N Voor voertuigen zonder automatisch openende achterklep.
Of de 580N sterk genoeg is om de achterklep omhoog te drukken moet de praktijk uitwijzen.

https://www.winparts.nl/carrosserie-plaa...

djbosanac, 8 maanden geleden

@Hans4040
Ik zou graag willen weten of het dus ergens mogelijk is om sterkere te kopen? Wil geen 50,- uitgeven voor iets wat ik als bedoeling had in me hoofd.

Nu is het wel zo dat de kofferklep van de Golf6 lichter is. Maar goed op die zijn dus ook zwaardere (sterkere gasveren op geïnstalleerd) zodat je met de sleutel het kan openen.

djbosanac, 8 maanden geleden

Zo heb deze dus enkele jaren geleden gevolgd: https://www.youtube.com/watch?v=tGMDAyH7... is in het duits, maar heb wel die onderdelen die hij aangeeft gewoon gekocht:

1 Versterkte kogellagerset HIER KAUFEN: https://amzn.to/2Pof34f
2x Gas schokdemper HIER KAUFEN: https://amzn.to/2G8wFkk (600N)

zou dit ook gewoon werken op de PASSAT's dus?

Hans4040 PRO, 8 maanden geleden

De bedoelde gasveren hebben een "Spezielle Öffnungscharakteristik"...en gaan dus niet ineens van dicht naar open, maar gecontroleerd.
Normale gasveren, ongeacht de sterkte doen dat wel, maar zijn ook alleen om te helpen de zware klep te openen en de klep open te houden.
Als jij zwaardere (sterkere) gasveren monteerd ben ik bang dat de scharnieren van de klep teveel belast worden omdat de veren tot het einde doordrukken.
Misschien kan je die set voor Golf V ook voor een Passat vinden.
Succes.

djbosanac, 8 maanden geleden

@hans4040 bedankt voor in de informatie. Tot nu toe geen enkele problemen gehad bij de golf 6 en waren erg tevreden.

Probleem is dat ze niet meer te koop zijn de gasveren. En op internet voor de Passat variant kan ik alleen maximaal 580N vinden.

djbosanac, 8 maanden geleden

Dit is wat er nu op zit aan beide kanten
''3AF 827 550 B01S'' kan echter geen informatie vinden betreft hoe sterk ze zijn etc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.