Volkswagen Passat Variant 2008: niet aanslaan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Goedemiddag
Maandag komt deze Passat die niet wil aanslaan met de foutcode P1388 Schakelapparaat component defect.
Weet iemand of deze vaker defect gaan?
Gr

jo62

Geplaatst door jo62 PRO , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

De site van Gerrit Speek geeft in het Engels deze tekst:
Internal Control Module drive by wire error; Control Module Malfunction - DBW Throttle Monitoring

atte PRO, 9 maanden geleden

P1388 geeft aan dat er een fout in de ECU aanwezig is. Maar zowel ATIS (GMTO) als de technisch service bulletins van AutoElektro geven aan dat de gaskleppositie ook de schuldige kan zijn. Controleer werking. Als namelijk de gasklep in een open positie staat, kan de motor niet gestart worden. De gaskleppositiesensor geeft in die toestand het signaal aan de ECU (regelapparaat) dat de motor draait. De reactie van het regelapparaat is dan dat deze de inspuitventielen buiten werking stelt. Geen brandstof = niet aanslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.