Volkswagen Passat 2002: portierdeurslot bijrijderskant blijft op slot zitten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZM, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,

Sinds gisteren zit mijn portier aan bijrijderskant op slot met pinnetje omlaag.
Alle andere sloten gaan gewoon open en dicht.
Nu is mijn vraag hoe ga ik de deur weer open krijgen zonder iets te slopen natuurlijk.
Zelf vermoed ik dat de elektronica kapot is in deurslot dus zal ik ook een ander slot moeten hebben .
Wie heeft voor mij de oplossing.
Groeten
Cris

crisje

Geplaatst door crisje , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Als je geluk hebt wil flink bonken op de deur aan de binnenkant en tegelijk op de cv drukken en aan de hendel trekken helpen , gaat makkelijker met 2 personen.
Als je er bij kunt komen de deurkruk aan de buitenkant naar buiten trekken en het houdertje van de ontgrendelkabel uit zijn borging wippen , dan weer flink bonken enz.

    Het is gelukt na een kleine 10 minuten bonken op de deur en op de afstandsbediening te drukken ging het knopje omhoog. Maar de deur ging niet open dus heb ik de achterdeur gedemonteerd en toen zag ik het zwarte ronde dopje waar een torx schroef achter zat. Die heb ik los gedraaid en kon toen de klink demonteren en aan de staaldraad trekken waardoor de deur open ging. Daarna paneel gedemonteerd en staalplaat verwijderd. Nieuw slot gekocht en erin gezet. Nu werkt alles weer perfect. - crisje, 4 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.