Volkswagen Passat Variant 2006: piepende geluid bij schakelen van 1 naar 2 als de motor op warmte is

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Gegevens van de auto: passat 2006, 2.0 fsi, km-stand: 260000.
karakende en piepende geluid bij schakelen van 1 naar 2 versnelling, Het probleem doet zich als de motor op temperatuur is. Heb de auto pas gekocht en de overige eigenaar zegt dat hij al 7 jaar zo meerijdt, maar heb geen goede gevoel over en ging zoeken op internet maar helaas geen oplossing. Reeds deze week het vliegwiel en koppeling nieuw vervangen, die waren zeker aan vervanging toe volgens de monteur, ik hoopte dat daarmee het krakende geluid wegblijft, maar helaas is deze niet verdwijnen waardoor ik meer denk aan versnellingsbak probleem. De kosten voor het vervangen en/of reviseren van de bak zijn verschillende maar zeker niet goedkoop. Voor de rest rijdt de auto zeer goed en schakelt goed, alleen bij schakelen van de 1 versnelling naar de 2 versnelling ( bij warme motor), Mijn dank voor jullie reacties

kichou

Geplaatst door kichou , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Geluiden zijn altijd lastig , hoor je het geluid als je de koppeling in trapt of als je pook beweegt van 1 naar 2 of als je de koppeling op laat komen ?

    Als ik wil schakelen van 1 naar 2 en de koppeling moet los laten, dan hoor ik gekrak. Om zonder gekraak te schakelen moet ik de koppeling niet snel loslaten en met de pook wat spelen. Nogmaals het gebeurt alleen als de motor warm word. Bedankt voor reactie - kichou, 5 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Ik heb het idee dat je het kraken van de bak hoort , als zijnde een versleten synchromesch , rij eens langs een garage om een monteur te laten luisteren , anders blijven we gissen vermoed ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.