Volkswagen Golf: airbag lampje blijft branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een golf iv. Gisteren kwam ik achter dat het lampje van verwarmingsknoppen (drie ronde knoppen voor warmte en ventilatie) niet meer deed. Ik dacht dat het aan de zekeringen lag. Dus ik keek in het boekje en ik vond welke zekeringen (2x) voor de instrumentlampjes waren. Ik heb ze allebei uitgehaald en ondertussen heb ik de auto op contact gezet om te kijken of het lampje van de meters wel werkten.. inderdaad hele display was zwart, niets werkte,, de zekeringen waren goed en ik heb ze weer ingezet.. het was donker geworden en ik ben naar huis gegaan. .. ik heb vanochtend de auto opgestart en sindsdien gaat het airbaglampje niet meer uit...

Mijn vraag aan jullie is: heeft, wat ik gedaan heb, met dit probleem iets te maken. (op contact zetten zonder de zekeringen)? Wat is de oplossing? En wat zou het probleem kunnen zijn met die lampjes van verwarmingsknoppen?

Alvast bedankt voor jullie reactie,

masood

Geplaatst door masood (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lampje van de verwarming kun je zelf vervangen dooe de middelste knop er af te trekken.
Dan kun je het lampje zien en doormiddel van een slangetje bijv. ruitensproeierslang op het lampje te drukken kun je het lampje er zo uit trekken en vervangen.
Evt. een druppeltje superlijm gebruiken om hem eruit te trekken maar meestal lukt dat zo wel.
Wat airbag lampje betreft moet je naar een garage die apperatuur hebben om de storing te wissen die je waarschijnlijk hebt veroorzaakt door je zekeringen er uit te trekken.

Fredo (0), 17 jaar geleden

Yep, zoals Benny het schrijft. Andere mogelijkheid is naar iemand gaan die je kent die VAG COm heeft en daat de fout van de airbag laten wissen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.