Volkswagen Golf IV: Airco

Bouwjaar: 1998

Ik rij al een paar jaar in mijn Golf IV zonder wat aan mijn airco gedaan te hebben.Deze EEC werkt prima maar ik vraag me af wat voor preventief onderhoud ik er aan kan doen.De rest van de auto onderhoud ik zelf en om onnodige kosten bij de garage op te lopen wil ik graag weten of ik mijn airco moet laten vullen om de 2 jaar (kosten ong.150 euro) en of het echt nodig is om de filterdroger te wisselen.Zo ja kan ik deze filter zelf verwisselen zonder dat de vloeistof wegloopt.
Desinfecteren en de Interrieurfilter doe ik wel ieder jaar.

Groetjes Bouke

Bouke1400

Geplaatst door Bouke1400 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

beste bouke ik ben sinds kort begonnen met airco service en vroeg me ook af wat kan wel en wat kan niet voor de klant maar als ik kijk naar het aantal problemen wat we hebben met vooral de comressors (de pomp die de druk opbouwt in de airco)
denk ik dat het juist verstandig is om het wel te laten doen.

namelijk:
het systeem verliest altijd wat koudemiddel en dus ook olie en deze olie is van belang voor de smering en die wordt dus minder.
waardoor er metaaldeeljes in het systeem kunnen komen.
waardoor de werking minder wordt.

maar dit kan je niet doen zonder de juiste apparatuur.
dus niet thuisproberen.
succes max

Sjors10975 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Bouke, ik werk ook bij een garage met airco service maar ik zou er zelf persoonlijk niets aan doen. Op het moment dat de installatie slechter gaat koelen en er dus meestal te weinig koudemiddel inzit kun je hem laten controleren. Er zit een lage druk beveiliging op de compressor, dus deze zal niet meer inslaan op het moment dat er te weinig koudemiddel inzit. Daarnaast is het systeem zo klein dat het als er geen problemen zijn ook niet echt nodig is de droger te vervangen, hetgeen anders is bij bv touringcars met vele malen grotere installaties waar het jaarlijks vervangen zeer aan te bevelen is.

Bouke1400 (0), 19 jaar geleden

Na ongeveer 4 jaar niks gedaan te hebben aan mijn airco heb ik mijn auto uit eindelijk toch maar naar de garage gebracht om het system opnieuw te laten checken en te vullen,kosten 145 euro. Ok het is een hoop geld maar je heb er dan ook weer veel plezier van.

jan4919 (0), 18 jaar geleden

Hallo Bauke, heb je bovenstaande bij de VW dealer of bij een airco service laten dooen ?

Bouke1400 (0), 18 jaar geleden

Dit heb ik niet bij de vw dealer laten doen maar bij een algemene garage (geen dealer) bij mij in de buurt.En ik moet zeggen dat de airco goed werkte tijdens de hete zomer van 2005 :-)

jan4919 (0), 18 jaar geleden

Hallo Bauke, bedankt voor je snelle reaktie, dan laat ik de airco ook maar eens nakijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.