Volkswagen GOLF IV TDI 81 KW: Auto slaat slecht aan bij warme motor.

Bouwjaar: 1998

Wij hebben een probleen met een GOLF IV TDI 81 KW, als de motor koud is start hij prima. Maar als de motor warm is slaat hij slecht aan, de startmotor draai wel goed rond. Geen lucht in brandstof systeem, nieuw R109 relais, distributie en brandstofpomp staan goed. Ik lees hier verschillende verhalen over een nieuwe startmotor maar zie het verband niet tussen starten en aanslaan. Wie kan mij hierbij helpen?

Wigcher

Geplaatst door Wigcher (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

De elektronica registreerd het starttoerental van de motor. Als dit te laag is duurt het langer eer de motor aanslaat.
Je kan dit controleren door de stekker van de tempsensor te trekken. Als de wagen dan wel direct start moet je de startmotor vervangen.

jos-br (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik wil hier even aan toevoegen dat wanneer je de startmotor gaat vervangen je dit door een orginele moet doen aangezien er een modificatie is van deze starmotor, n.l. deze heeft een hoger startoerental.

Jos.

Wigcher (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, nu zie ik het verband. Ik zal het proberen.

Roy10511 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe kan dit eigenlijk dat als je temp sensor los haalt hij wel goed start als hij warm is?? Bij ons nl in werkplaats ook exat hetzelfde probleem! Hadden inmiddels al relais 109 vervangen en ook temp sensor! Had al vaker gehoord dat deze raar deden maar inderdaad met stekker los start hij direct! Als hij warm is!
Wie weet dit??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.