Volkswagen Golf IV: Airco brommend geluid ook nadat motor uit is gezet.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: AJM

Beste monteurs. Zoals zo vaak staan er gelijksoortige storingen voldoende beschreven, alleen niet precies zoals je het zelf hebt.
De climatronic van onze Golf TDI met 340000km functioneert perfect. Wat me niet bevalt is dat deze steeds vaker een brommend geluid maakt, wat doorgaat tot meer dan een minuut nadat de motor is uitgezet. Het is meer dan een jaar geleden begonnen met een sissend geluid wat bij de rechter voetenruimte vandaan lijkt te komen. Op een gegeven moment aircoservice laten uitvoeren en daarna is het eigenlijk langzaam erger geworden. Tijdens het rijden hoor je niets omdat dan volgens mij het geluid wordt overstemd door de rijgeluiden. Stop je voor een kruispunt dan hoor je het bromgeluid soms. Als je de airco uit zet zakt het bromgeluid in een seconde of 3 weg. Als je de motor uitzet wanneer het geluid aanwezig is, hoor je het geluid soms wel een minuut doorgaan waarna het langzaam afzakt. ( en dat heb ik in andere meldingen nooit genoemd gezien ) Dat het geluid zich met staande motor voordoet geeft volgens mij aan dat het enkel met een ventiel of iets dergelijks te doen kan hebben, maar ik heb geen idee welk of wat.
Ik hoor graag wie ervaring met hetzelfde heeft en wat de oplossing was.

Alvast bedankt voor jullie reacties en groeten, Dirk.

dirkgerrie

Geplaatst door dirkgerrie (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 8 jaar geleden

Doet de airco dit ook als hij aan de manometerset hangt?
Heb dit ook meegemaakt, klant kwam met dezelfde klacht als omschreven, echter met de
meterset aan de auto was alles ok. Bleek naderhand aan de lagedrukleiding te liggen.
Veertje wat het ventiel moet dichtdrukken was verschoven. Nieuwe leiding gemonteerd en het
probleem was verholpen.

Succes, Pascal

dirkgerrie (0) PRO, 8 jaar geleden

Pascal bedankt voor de tip. Ik kijk er de komende week naar.

Groeten Dirk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.