Volkswagen Golf IV: airco golf 4

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

ik heb een probleempje met een airco van een golf 4. op de draad v.d. magneetkoppeling komt bij mij maar 9V aan, zowel met airco aan en uit. uit het kastje wat er op linkse chassispoot zit komt van de draad die naar de koppeling gaat ook maar 9V en met de stekker eraf 12. stekker is goed en schoon. weet iemand toevallig of deze weleens stuk gaan? en was wel een draad compleet doorgeschuurt van het relais wat in dezelfde behuizing zit, maar ik kan de inwendige verbinding tussen die twee niet vinden....
ik heb een origineel vw schema, maar daarin wordt mij niet echt helder waar hij nu zijn voeding vandaan haalt. die vande zekering 40a en 30a (accu) komen zijn ieder geval goed. alleen die constante 9v op de uitgang is me zo vaag

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

timhoeks (0) PRO, 15 jaar geleden

was dus wel het relaiskastje, na vervanging werkte het weer.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

txs voor de oplossing

remcOOH! (0), 15 jaar geleden

Hallo Tim, mijn monteur concludeerde hetzelfde euvel, van de 9 volt. Lijkt me dus dat dezelfde oplossing gaat werken. Kun je het relaiskastje makkelijk vervangen?

Groeten van Remco.

timhoeks (0) PRO, 15 jaar geleden

ja, is erg simpel, maar dat zal je intussen al wel weten. ik was namelijk ff lekker op vakantie!

remcOOH! (0), 15 jaar geleden

Hallo Tim, eigenlijk weet ik het nog niet. Ik ben momenteel namelijk op vakantie en heb geen tijd meer gehad om het verder uit te zoeken. Waar zit dat relaiskastje precies, en heb je dit in zijn geheel vervangen? Heb je hier misschien nog een onderdeelnummer van? Tijdens mijn rit naar mijn vakantiebestemming Engeland heb ik er een nieuw probleem bijgekregen; mijn ruitenwissers wissen zelfs op de snelste stand erg traag. Mijn eerste gedachte was dat de wissermotoren misschien ook maar 9 Volt kregen, net als bij de aircopomp. Klinkt dat logisch of zijn er andere verklaringen mogelijk? Alvast bedankt voor je reactie, groeten van Remco.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

"mijn ruitenwissers wissen zelfs op de snelste stand erg traag"
Asje van de ruitenwisser vast?
Oiram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.