Volkswagen Golf V: airco golf 5 r32

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

de airco r32 blaast aan de linkerkant warme lucht ze zeggen dat het een stelmotor is die niet werkt of de klep zit vast. ik heb al onderzoek gedaan en ik heb een stelmotor gevonden rechts iets boven het gaspedaal als ik de knopen bedient hoor je de stelmotor maar je ziet niets bewegen.
heb ik de goede stelmotor voor dit probleem of is het iets anders.ik hoor het graag.
groet paul

paulus25

Geplaatst door paulus25 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 9 jaar geleden

Wie zeggen dat het het motortje is ?
Grote kans dat ze gelijk hebben , maar laat hem even uitlezen met dealer apparatuur , deze kunnen het bewuste stelmotortje ook aansturen om te kijken wat er gebeurt.
Nu is het gokken .

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Je eerst ff voorstellen is geen overbodige luxe hoor :) Maar leg eerst ff het probleem even goed uit. Wat werkt er niet?
Die stelmotor waar jij het over hebt bij de pedalen (trouwens je hebt er 2 daar zitten) dus 1 daarvan is voor de temp. regeling links, rechts op zelfde plek bijrijderszijde zit er ook 1 en die is voor temp. regeling rechts. Die rechtere is opzich goed te vervangen (dashbordkastje uitbouwen) met een beetje kennis van zaken, de linkere kom je slecht bij en moet je weten wat je doet wil je deze gaan vervangen.

Laat inderdaad eerst een goede diagnose uitvoeren alvorens iets te gaan vervangen.

paulus25 (0), 9 jaar geleden

hallo ricky ik ben paul
als ik de airco aan zet dan komt er uit het rechter rooster en de rechterkant van het middenrooster koude lucht.
uit het linkerrooster en de linkerkant van het middenrooster komt warme lucht.
De volkswagen dealer zegt dat het de stelmotor kan zijn of er zit een klep vast.
de stelmotor die aan de linkerkant zit bij het gaspedaal daar zit een stangetje aan van wit plastic die dan denk ik een klep moet bedienen.
als ik de airco aanzet hoor ik dat de stelmotor iets doet maar zie dat plastic stangetje niet bewegen.
is het nu misschien een beetje duidelijker.
groet

TheoStek (0) PRO, 9 jaar geleden

Stelmotor demonteren en open maken, controleer dan of er niet iets is afgebroken (komt vaker voor).

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dus de kachel stond ook zo ingesteld dat hij dus links ook koude lucht moest geven?
Draai aan de temperatuur knop links dan moet je die stelmotor zien bewegen (de meest voorste en onderste stelmotor als goed is). Doet hij dit niet maar je hoort/ziet dat hij wel wil dan of probleem in de stelmotor of in de luchtklep (waar dat platieke stangetje naartoe gaat) zit vast maar dit weet je eigenlijk pas als je de stelmotor hebt uitgebouwd, dan kan je pas dat stangetje loshalen om handmatig zelf de klep te bedienen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.