553 bezoekers online

Volkswagen Golf V: airco golf v

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: bag 1.6

We hebben hier een golf v met airco problemen, Hij slaat na het starten gewoon in en na het gas geven dan slaat die uit en gaat niet meer aan. Storingscode is dan 1273 aanjager ventilatie(v2). Kortsluiting met plus. Kachelmotor werkt gewoon en hebben we voor de zekerheid wel vervangen. Er zit al een nieuwe pomp in en nieuwe druksensor. Iemand een idee, zekeringen wel gecontroleert maar omdat die wel even werkt geloof ik niet dat het daar in zit.

groeten ed

at

Geplaatst door at PRO , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

Pascal Limpens PRO, 9 jaar geleden

Klopt je meter van het koelwater wel?
Indien deze verkeerd (lees te hoog) aangeeft zal
je airco worden uitgeschakeld.
Koelvin geeft dan alle vermogen om de motortemperatuur terug te koelen.

Succes, Pascal

at PRO, 9 jaar geleden

De koelvinnen draaien net zo lang als dat de airco werkt, Er zitten ook nieuwe vinnen in. En de temperatuur wordt goed aangegeven via de computer.

groeten ed

TheoStek PRO, 9 jaar geleden

Wat is de lage en hogedruk ? bij inwerking zijnde airco ?

@Pascal volgens de verstrekte gegevens ? moet dit een continu variabele compressor zijn ! die stopt dus niet met draaien, wel met koelen !
Er is dan wel een nieuwe compressor gemonteerd en neem ik aan dat deze voorzien is van een nieuw electronisch regelventiel, toch kan deze zijn opbrengst niet meer leveren en zal hierdoor ophouden met koelen, blijft toch door draaien ? maar zal niets meer teweeg brengen van koelen? omdat het slagvolume wordt terug gebracht..

Mijn vraag?

Is het systeem gecontroleerd op druk in werking zijnde airco ? na het vervangen van een nieuwe compressor?

Wat veel voorkomt is dat het epansieventiel defect raakt en van koelen is geen sprake meer, met alle gevolgen voor de compressor.
De temperatuur van de computer wat wordt aangegeven ? is naar mijn weten de buiten temperatuur en niet de temp waarmee gekoeld wordt.

at PRO, 9 jaar geleden

Het was het regelapparaat van de airco zelf die stuk was(de draaiknoppen) Andere erop gezet en probleem opgelost bedankt voor de medewerking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.