Volkswagen POLO: Airco probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBZ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 74

Hallo, heb een probleem met de handbediende airco. Als ik hem uitlees geeft hij error G263 (Sensor for Evaporator outlet temp).
Wanneer ik deze reset dan werkt de airco prima, ijskoude lucht! (systeem is pas bijgevuld..)
Als de auto even heeft stil gestaan (lees volgende dag) weer het zelfde probleem. G263!
Iemand een idee wat dit is? Ik kan klakkeloos de sensor vervangen maar heb daar weinig vertrouwen in dat het daar uitkomt.. Pomp maakt geen bijgeluiden en klinkt goed.
Hoor het graag bedankt alvast!

jackel

Geplaatst door jackel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

djoeri (0) PRO, 6 jaar geleden

Deze sensor controleert de temperatuur van de verdamper, deze zit in de auto in je dashboard. De sensor is er voor om te controleren of de verdamper niet te koud word en bevriest en dus stuk kan gaan, dit is dus ter bescherming van je systeem en daarom schakelt deze uit. Sensor zal ergens in het midden van het dashboard zitten. Sensor vernieuwen zal waarschijnlijk je probleem oplossen.


Zie ook: http://www.vwpolo.net/evaporator_vent_te...
http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp...

jackel (0), 6 jaar geleden

Was er al een beetje bang voor, toch maar vervangen dan. Jammer dat hij op zo'n k.tplek zit...
Thnx voor de mooie beschrijving!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.