Volkswagen Sharan: Airco probleem sharan tdi zekeringen?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 110pk

Het volgende probleem, bij de sharan van mijn oom doet zich voor. We hebben gisteren de airco getest van de sharan. Hij blaast geen koude lucht. De lampje van de airco brand wel als je m indrukt, maar je merkt helemaal niks van dat die aanspringt.
Ik heb dus even gekeken of de airco pomp wel stroom krijgt. Nee dus.
Ik heb toen de zekeringen nagekeken. De zekeringen die er in zaten waren goed. Ik heb ook maar gekeken of er lege plekken waren.
Ik heb een lege plek gevonden, voor een gangbare maat zekering. Helemaal recht bovenaan. Van die boven gedeelte is geen schema, van wat wat is. Dus de schema is alleen voor de zekeringen onderin die in een rij zijn. Deze lege plek is dus boven de relais helemaal recht boven in een hoek. Zodra ik daar een zekering in stak, beginnen de fans volop te draaien. De airco pomp kreeg ook ineens stroom. Ik hoor m ook een klik maken bij inschakelen. Ik had even in het begin het idee dat hij koud lucht begon te blazen, maar daarna niet meer terwijl de pomp wel stroom kreeg.
Het vreemde is wel dat zodra je de airco aanzet beide fans volop blazen en door blijven gaan. zodra je de airco uitzet gaan ze gelijk uit. Het is dus niet zie dat ze af en toe aanspringen en weer uit gaan.
Ik heb dus de volgende vragen naar aanleiding van deze probleem.
*Hoort er op die plek inderdaad een zekering of toch niet? Zoals beschreven staat in de boekjes niks over zekeringen boven de relais. Zo ja hoeveel ampere.
*Is het normaal dat die fans gelijk constant aanspringen?
*Hoe kan ik zeker weten of de airco pomp goed is?
Alle andere tips en ideeen zijn ook welkom naar aanleiding van dit probleem.
Thanx

Het gaat om een volkswagen sharan 1.9 tdi 110pk uit 97 met normale airco.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

hop je moet eerst de druk in je airco systeem laten controleren want de kans is groot dat de druk telaag geworden is zodat het systeem niet meer inschakeld.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.