Volkswagen Sharan: centrale deurvergendeling en vanzelf openen ramen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Onze Sharan comfort line van 2000 heeft problemen met de centrale vergrendeling en de elektrische ramen. Als we de auto met de sleutel op slot draaien dan gaan na een bepaalde tijd de 4 ramen automatisch omlaag. De alarmlichten gaan knipperen en de centrale vergrendeling is volledig van slag. Het komt voor dat wanneer we het raam openen deze niet meer dicht kunnen krijgen. We moeten dan de sleutel uit het kontakt nemen (ramen gaan dan weer automatisch omhoog).Als we de auto met de (niet af fabriek gemonteerde merk META) afstandsbediening sluiten en het lampje in de bestuurdersportier gaat knipperen is er niets aan de hand de afstandbediening werkt niet altijd (batterijen zijn nieuw).

mcRay

Geplaatst door mcRay (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dutch123 (65), 17 jaar geleden

Kan het zijn dat de schakelaar in het portierslot blijft hangen?
Ik weet dat als je de deur opent met de sleutel en je houdt de sleutel langere tijd vast, dat dan de ramen openen. Zo-ook sluiten de ramen als je langere tijd met de sleutel de omgedraaid houdt in de 'sluiten stand'.

mcRay (0), 17 jaar geleden

Hoe kan ik kontroleren of de schakelaar in het portierslot blijft hangen ? Als ik de auto op slot draai dan gebeurd er een hele tijd niets en de ene keer gaan na een half uur de ramen open en da andere keer duurt dit 3 kwartier. Kan het dan de schakelaar zijn ?

dutch123 (65), 17 jaar geleden

Een half uur? Dan lijkt het me iets anders.
Je kunt kijken of dit ook gebeurt als je via het rechter portier de boel op slot zet.
Is dan alles wel okay, dan zit het vermoedelijk in het slot van linker portier.

mcRay (0), 17 jaar geleden

Hallo dutch123. bedankt voor je reaktie. Via de bijrijdersportier kan ik de deuren niet centraal sluiten. Ik weet dat dit eigenlijk wel zou moeten. De garage heeft hem uitgelezen en heeft fouten vastgesteld in de centrale deurvergrendeling fout 1137 en 1138 (even uit mijn hoofd). Ik heb de deur op slot gedraaid en vastgehouden. Binnen de minuut gingen alle deuren weer van het slot zonder dat ik iets deed. Wat wel opvalt is dat het verschjinsel twee keer na het wassen van de auto is ontstaan, kan dat er eventueel iets mee te maken hebben ?
ik hoop nog van je te horen, groeten McRay

dutch123 (65), 17 jaar geleden

Ik ken de codes zo niet, maar het lijkt op een probleem met de micro switch in het slot.
VW heeft in '98 een TSB (technical service bulletin) uitgebracht wat een soortgelijk probleem beschrijft. (TSB 98-12)
Hij zit in je mail.

mcRay (0), 17 jaar geleden

probleem opgelost. Er zat een module voor een achteraf ingebouwde afstandsbediening in de deur. Deze zat achter de bekleding en ook nog achter de 'foam'. Hierdoor werd de module vochtig en is gaan corroderen waardoor er op de printplaat kontakten onstonden die voor het probleem zorgden. Dank voor allen die meegedacht hebben bij de oplossing voor ons probleem

groet McRay

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.