Volkswagen Polo: AIRCO werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo, op 06-06-2012 heb ik via van een kennis een VW Polo gekocht uit 2003, 1.9 SDI, waarvan op 30-05-2012 de Airco was gcontroleerd en afgevuld. Direct daarna is de airco het minder gaan doen zodat ik nu ,sinds enkele weken, met een niet werkende airco zit.
Dit nagekeken door mijn garage met de mededeling dat het systeem gevuld was en op druk, maar met een niet werkende aircopomp. Volgens de garage draaid hij wel, maar is de pomp kapot.
Is hiervoor een oplossing wat wel betaalbaar is dan ruim 300,- afrekenen bij deze garage.
ps. kan het nu kwaad om met ingeschakelde airco te rijden.....

Hopende op een snelle en goedkope oplossing

verharen

Geplaatst door verharen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sus12 (0) PRO, 11 jaar geleden

normaal gesproken wordt er eerst gekeken of er gruis in het systeem zit wat bij deze autos vaak het geval is als dit is moet het systeem gespoeld worden, dan moet de compressor expansieventiel filterdroger en condensor vernieuwd worden. doe je dit niet dan is de kans groot dat de nieuwe airco compressor weer kapot gaat. deze reparatie is veel duurder dus is het beste airco afzetten en gewoon zo verder rijden. succes

TheoStek (0) PRO, 11 jaar geleden

Houd het bij het topic van 21 augustus, nu 5 dagen later post je weer dezelfde vraag ?

Mods slot erop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.