Volkswagen Passat: airconditioning en de stappenmotor

Bouwjaar: 1998

Dag,
Al een hele tijd hoor ik een tikkend geluid via de roosters bovenaan het midden van het instumentenbord (luchtinlaat van de airconditioning). Na een specialist airconditiong geraadpleegd te hebben, beweert die dat het de stappenmotor is die de stand van de kleppen voor de luchtstroom regelt.
Kan iemand mij vertellen hoe ik op de eenvoudigste manier bij die stappenmotot geraak? Moet ik dan heel de regeling voor de airconditioning + het geheel waar de radio in zit uitbouwen? Of is er een makkelijkere weg? En kan zo'n stappenmotor herstelt worden of moet die vervangen worden?
Alvast bedankt!
Dirk

Floepie

Geplaatst door Floepie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

simpel dashbord uit bouwen even laten uit lezen weet je welke je moet verv. zijn 100 euro per stuk

Floepie (0), 19 jaar geleden

dag Wietse,

dank je wel. Zal ik komende zaterdag proberen.
Groetjes,
Dirk

Floepie (0), 19 jaar geleden

Oorzaak niet écht gevonden; toch is 't probleem blijkbaar opgelost: via de onderkant (rechts) van de middenconsole kon ik de haperende beweging van een stangetje aan de stappenmotor waarnemen. Ik heb eens goed aan dat stangetje geduwd en het tikken is nu verdwenen...
Groetjes,
Dirk

gert nijhuis (0) PRO, 19 jaar geleden

dealer kan clima in basis zetten, vaak is het probleem dan ook al opgelost. vervangen is dan niet altijd nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.