870 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: Alarm afkoppelen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Klant heeft een Golf Cabrio op zijn vakantieadres en als hij daar weggaat en bv voor een paar maanden naar Nederland teruggaat, krijgt ie op een gegeven moment een telefoontje dat zijn alarm afgaat van zijn auto. Dit stopt op het moment dat zijn accu helemaal leeg is.

Het alarm gaat af omdat de accu langzaam leegloopt en op den duur is die zo leeg, dat het alarm afgaat.

Nu krijg ik de vraag of dat is op te lossen. De accu afkoppelen helpt niet, want dan gaat het alarm direct al af. Ik dacht dat het misschien te programmeren valt, maar misschien weet iemand of dit kan. Het is een origineel systeem zoals ik van de klant begrijp, want het werkt via de originele sleutel namelijk.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 19 jaar geleden

8 Reacties

Tiguan PRO, 9 jaar geleden

af-fabriek-alarm kun je wat ik weet niet uitschakelen (of wel mischien alarm compleet uitbouwen), wat de klant wel kan doen is de Accu pool even los nemen bij vertrek.

Gr
Tiguan

Hans4040 PRO, 9 jaar geleden

Het alarm gaat af door een spanningsval, omdat de accu leeg raakt.
Er zit een backup accu in de sirene...de beste manier om dit op te lossen is :
a) de auto NIET op alarm zetten,dus de deuren op slot doen met de sleutel, of
b) de sirene afkoppelen.

mvg,
Hans.

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

@Tiguan, acuu pool even losnemen begrijp ik niet want als men de accu afkoppelt gaat direct het alarm af.

@Hans, weet je zeker dat een af fabriek alarm niet inschakelt als je hem op slot zet met de sleutel? Lijkt mij toch wat te simpel namelijk.

moderator PRO, 9 jaar geleden

Geen idee of die auto afgeschermd staat ( binnen of zo of onder een afdak ) maar waarom niet een druppelaar onder de motorkap gelegd zodat de accu op spanning blijft. Simpeler kan haast niet dacht ik zo..........

Hans4040 PRO, 9 jaar geleden

ja...is ook een idee...
als het alarm ingeschakeld wordt met de afstandsbediening, kan je volgens mij de deuren gewoon met de sleutel afsluiten zonder dat de auto op alarm gezet wordt...is bij mijn Benz tenminste wel zo..

Tiguan PRO, 9 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]@Tiguan, acuu pool even losnemen begrijp ik niet want als men de accu afkoppelt gaat direct het alarm af.[/quote]
Siem Bijman,

Volgens mijn weet het even niet meer zeker maar als je met de sleutel contact aanzet en direct weer uit en binnen 5 sec de accu-pool los neemt moet het als het goed is alarm uitgeschalekd zijn.

Gr
Tiguan

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

Dankje jongens. Druppelaar heb ik ook als eerste voorgesteld, maar de auto staat niet in de buurt van een stroomaansluiting. Ga de tips doorgeven en hoop dat ik de oplossing met een paar maanden als ie weer terug komt ook kan geven.

Siem

Siem Bijman PRO, 9 jaar geleden

Tiguan geweldig!

Klant gisteren gesproken en die heeft jouw methode opgevolgd en dit heeft resultaat gehad.

Thx,

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.