Volkswagen Golf IV: Alarm foutcode

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi ASZ

Hallo allemaal,

Ik heb geprobeerd een origineel af-fabriek alarm te installeren. Alles is goed aangesloten (zoals op het elektrisch schema). Toch krijg ik telkens de code 01135 (Interior Monitoring Sensors) bij het uitlezen. Ik heb de bedrading nog eens extra gecontroleerd, de sensoren van de interieurbewaking gereinigd, na een aantal weken heb ik uit pure ellende de sensoren (interieurlampjes) vervangen... dit alles heeft niets uitgehaald. Het systeem werkt al vrij goed: Bij het openen met de sleutel treedt het systeem in werking na 12 seconde, bij het openen van de motorkap in de afgesloten auto treedt het systeem ook in werking. Alleen als men in de afgesloten auto zit en men heel hevig beweegt gebeurt er niets. Mogelijke denkpistes voor mij zijn

- Volgens mij zit er geen diode in de stekker van mijn interieurlamp vooraan. Op het elektrische schema is dat wel het geval. Ik zou het raar vinden dat dat de oorzaak is, maar men weet nooit...
- Kan ik op de een of andere manier een aantal meetwaardeblokken controleren om de fout eenvoudiger vast te stellen? Zo ja, welke?
- Indien het het voorgaande niet is vrees ik dat mijn komfortstuurapparaat niet goed werkt en uitgewisseld zal moeten worden. Welk stuurapparaat moet ik dan bestellen? 1C0 959 799 B xxx?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
Fredo

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

foutcode: 01135
nl Sensoren Interieurbewaking

Extra info bij de foutcodes. Intermittent

Mogelijke oorzaken:
Bedrading en/of aansluitingen van/naar de Sensoren Interieurbewaking
Sensoren Interieurbewaking niet geïnstalleerd / defect

Mogelijke oplossingen:
Check bedrading en aansluitingen van/naar de Sensoren Interieurbewaking
bekijk de Meetwaardeblokken
Check de installatie van de Sensoren Interieurbewaking



Twee gebruikers ervaringen:

Tsja... er is iets aan de hand met de sensoren voor de bewaking van de binnenruimte, maar wat ? Degene die de fout constateerde, heeft 'm een paar dagen later 'geschoond' en de fout kwam niet meer terug.

Vandaag had ik mijn auto weer eens uitgelezen en vond bovenstaande storing ook. De vorige keer dat ik hem uitlas had mijn auto helemaal geen storingen. Tussen de uitlezen van vandaag en de vorige keer heb ik mijn leeslampje rechtsachter vervangen. Ik had de gehele leeslampunit verwijderd en losgekoppeld van de bedrading en dus ook de sensoren van het alarm. Voordat ik de boel weer gemonteerd had, is mijn auto wel weer een keer op slot gezet. Na het wissen van de foutmelding, kwam hij ook niet meer terug. Hierbij heeft het systeem dus gemerkt dat er een sensor buitenspel was gezet. Bron: Erwin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.