Volkswagen Golf: alweer de benzinepomp

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 55kw

Hallo,


de auto sloeg laatst onder het rijden gewoon af en we kregen deze niet meer aan de praat.Na wat speurwerk merkten we dat de benzinepomp niet meer aansprong terwijl deze wel spanning kreeg dus heb ik deze vervangen.
Nu heb ik een paar weken probleemloos gereden met de auto maar nu stond ik vandaag ineens weer stil met de golf en ik hoor weer de benzinepomp niet aanspringen!
Ik heb net met een spanningsmeter gekeken maar er staat wel gewoon spanning op de de benzinepomp maar toch gaat deze niet aan.

Mijn vraag is : Kan dit ook met het relais te maken hebben ( ik hoor het relais wel tikken en heb spanning )
Kan het ook zijn dat er soms te weining spanning op de benzinepomp staat waardoor deze niet aangaat of is dat altijd 12v

Ik kan natuurlijk ook gewoon pech met deze pomp gehad hebben en er weer een nieuwe in zetten maar wil gewoon even weten of het ook aan iets anders kan liggen.

b.v.d. marco

marco72

Geplaatst door marco72 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

De opvoerpomp in de tank zal wel stuk zijn waardoor de pomp onder de auto droogloopt en vroegtijdig overlijd. Water in de tank hoort ook tot de mogelijkheden om een pomp snel stuk te krijgen.

Een brandstofpomp stopt eigenlijk altijd door een reden; bijna nooit zomaar.

Opvoerpompje in de tank is bereikbaar via het luik in de bodem boven de tank, en daarna de vlotter er uit halen. Zit een kunstof waaiertje aan dat nog wel eens los gaat van het asje.

marco72 (0), 16 jaar geleden

Oeps,

Dan bedoel ik dus de opvoerpomp in de tank en niet de benzinepomp.De opvoerpomp heb ik een tijdje gelden vervangen omdat deze onder het rijden ineens niks meer deed.Nu loopt de nieuwe opvoerpomp ook weer niet terwijl er wel spanning achter op de kabel staat.Ik moet vandaag alleen nog even nameten of er ook 12v op de kabel staat want ik heb nu alleen maar een spanningslampje in huis.
Het kan natuurlijk zijn dat ik gewoon pech heb en dat ook deze opvoerpomp weer defekt is maar ik vroeg mij gewoon af of dit een andere oorzaak kan hebben voordat ik weer een andere pomp ga kopen.

b.v.d. marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.