Volkswagen Polo: Antenne verwisselen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GT

Beste mensen,

Ik heb er sinds kort een VW Polo 1.3 GT (86c/Polo 2) bij.
En daarvan is de antenne redelijk krom en dat is geen gezicht als die o zo lange antenne uitgeschoven is. Mijn vraag is eigenlijk hoe haal ik de antenne eraf? Is dat lang linksom eruit draaien of moet ik dat op een andere manier doen?

De antenne zit links (bestuurderskant) op de motorkap bij het raam.

Inmiddels ben ik zover dat ik mn kunstof binnenwand van mn Linker Voorwiel moet loshalen en de (soort van) moer waar de antenne op de motorkap buiten komt.. Dan kan ik de antenne ingeschoven en wel naar beneden begeleiden om vervolgens de Antenne + Antenne staaf waar de antenne kabel aan vastzit uit mijn linker voorwielkas te halen.

Vanaf hier wil ik heel graag weten hoe ik de (uitschuifbare) antenne er het makkelijkst af kan halen.
Om er vervolgens een korte vaste staaf antenne erop te zetten (Autostyling van Halfords + geschikt voor mijn type auto (universeel).

Mvg.

Olaf

Herbie53

Geplaatst door Herbie53 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

IloveVW (0), 12 jaar geleden

Precies zoals je beschrijft, ik heb tijd terug een golfje gesloopt werkt idem maar daar heb ik het scherm van los gehaald dus kwam op het zelfde neer!

Dus idd loshalen zoals je aangeeft!

Groetjes

Herbie53 (0), 12 jaar geleden

Bedankt.. Maar dan ben ik zover en heb ik dus mijn antenne staaf met kabel in mijn handen en uiteraard de uitschuif antenne.. De vraag is dus: Hoe haal ik nu die uitschuif antenne eraf?

Denman (0), 12 jaar geleden

Dat is 1 geheel. Je kunt het uitschuifgedeelte niet vervangen door een vaste spriet.
Zal een compleet andere antenne gemonteerd moeten worden.

Herbie53 (0), 12 jaar geleden

Daar was ik al bang voor. Enig idee hoe of wat? Of een tip? Ik heb van carstyling nog een losse kleine antenne liggen van ik geloof toen der tijd 10 euro max. Is het mogelijk om deze te gebruiken? Of hoe kan ik het best te werk gaan want de huidige antenne is echt lang en nog een hele kromming ook.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

olaf,
citeren is niet nodig; gewoon direct antwoorden volstaat.

moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.