Volkswagen Polo: auto start niet na opladen van accu!!!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9sdi

Hallo ik heb een probleem heb gister de lichten van me auto aangelaten nou is de accu dood lampjes brandde niet meer niks!!me pa gebeld die de auto komen overstarten maar hij ging niet aan wou wel aanslaan maar heeft dat niet gedaan!!Naar een aantal keer proberen zag me pa een lichte rook pluim uit de motorkap komen rook ook een beetje verbrande geur toen zijn we gestopt en hebben de auto aangeduwd hij sprong direct aan toen een half uur autobaan gereden toen de auto uit gezet en weer direct proberen te starten maar hij starte weer niet maar de lampjes en de verlichting elektrische ramen deden het wel!!!weet iemand misschien wat me probleem is??ben geen expert maar wou toch graag zelf proberen alvast vriendelijk bedankt

winkelstraat

Geplaatst door winkelstraat (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Accu laten testen voor je verder zoekt

winkelstraat (0), 12 jaar geleden

oke ga ik ff kijken als ik iemand ken met een volt meter!!anders ga ik kijken wat z'on ding kost!!klopt het dat de accu rond de 12.6 moet zijn??sorry ben een beetje een leek maar wil het graag zelf oplossen en ben niet bang om aan te pakken alvast bedankt voor de reacties!vriendelijke groet

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Neem de accu mee naar een onderdelenshop en laat ze daar testen.
Zij hebben daar de juiste apparatuur voor.

Mausx (0), 12 jaar geleden

Startmotor doorgebrand door het lange starten. dat was waarschijnlijk het rookpluimpje.

Als je een auto met startkabels start moet je altijd eerst alles aansluiten en dan gewoon even wachten zodat de accu wat bij kan laden. daarna pas starten.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Rookpluimpje kan ook van een klem van de startkabels komen.....niet gelijk roepen dat er wat stuk is.

Mausx (0), 12 jaar geleden

Hij heeft een stukje gereden en nu branden er wel lampjes maar hij start niet meer. dus de accu heeft stroom maar de startmotor doet niets.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

het zijn allemaal geen monteurs, ze maken soms meer schade dan je lief kan zijn, piekspanning , verkeerd gepoold we maken het allemaal mee

winkelstraat (0), 12 jaar geleden

Ik wou jullie ten eerste hartstikke bedanken voor alle reactie!!!Ik heb de accu getest en de voltmeter gaf aan 12.80volt dus volgens mij is de accu dan goed toch??Toen samen met een kennis van me de startmotor gemeten en daar kwam geen stroom dus wij de startmotor eraf gehaald tweede hands startmotor van de sloop eropgezet waar ik 30euro voor betaald heb en de auto start weer en is weer als van ouds!!Ben echt blij dat hij weer doet!!!!!!!!!!!heb ik alleen nog een vraag op de startmotor loopt een ijzere kabel waar de stroom door heen gaat en die was afgefikt komt misschien doordat ik te lang heb proberen te doorstarten?of denken jullie dat hij al versleten was of iemand andere suggesties????alvast bedankt voor alles ben jullie hartstikke dankbaar echt een geweldige site keep on going!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de Dokter (0), 12 jaar geleden

Mooie werk en denk volgorde: "bij de startmotor gemeten en daar kwam geen stroom dus een andere startmotor gehaald en gemonteerd"
Zo moet je ook wel een beetje mazzel hebben.
Wanneer de "ijzeren kabel" doorgebrand is, is een teken van een slecht kontakt of aansluiting.

Mooi dat het weer is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.