Volkswagen Polo: uit de 5e versnelling als hij warm is

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

vorige week een polo gekocht van 1992 met 97000 kilometer op de teller op de rijksweg springt de 5e versnelling er uit als ik dan de pook vast hou voel ik af en toe dat hij er uit wil mijn vraag is... is dit een kwestie van afstellen of is er een bus versleten (wat bijna niet kan met deze kilometerstand?)

Nog een Probleem:

ik voel dat de auto niet rechtuit wilde maar rechtsaf ik dacht dat het alleen een kwestie was van afstellen de stuurstangen zien er niet krom uit maar als ik langzaam rechtsaf wil lijkt het alsof de banden er dwars onder staan(althans zo voelt het)
dus mijn vraag zal het alleen een kwestie zijn van uitlijnen of is er meer aan de hand met het oude beestje.

groetjes michel

golfautomaat

Geplaatst door golfautomaat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Michel, was het maar waar dat alles op de km. stand kan worden afgelezen. De 5e versnelling zit op de kop van de bak naast het linker voorwiel..
Door oncourant schakelen is het systeem versleten waardoor als er kracht op komt te staan of wisseling daarvan de schakelring terug springt.
Zoek naar een goedkope oplossing want vernieuwen zal al snel de aanschafwaarde overschrijden. Groeten.

golfautomaat (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je antwoord ik zal proberen het zelf te doen en imitatie onderdelen te krijgen
met vriendelijke groet golfautomaat

golfautomaat (0), 11 jaar geleden

dinsdag is de polo naar de garage geweest en met 2 goede bandjes van de sloop en uitlijnen rijd hij weer perfect (gelukkig)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.