Volkswagen Polo: Schurend geluid na vervangen remvoeringen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo. Heb net de remvoeringen (trommelremmen achter) vernieuwd. Nu hoor ik in de bocht naar links een schurend geluid. Net of er iets flink aanloopt. Ik heb niet het gevoel dat het een remvoering is die aanloopt. Het is net of een wiel niet goed vast zit. Maar dat heb ik uiteraard gecontroleerd. Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn?



[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....

Moderator Problemcar[/b]

Oxyd

Geplaatst door Oxyd (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

heb je de veer van de handremkabel die in de trommel zit goed in of achter zijn klem gedan.
als hij niet goed zit loopt hij tegen de trommel aan.

groetjes jan.

Oxyd (0), 12 jaar geleden

Daar heb ik wel op gelet Jan. Dat was trouwens nog lastig om dat goed voor elkaar te krijgen. Kan er misschien iets met de ophanging niet goed zitten nadat hij is opgekrikt? Als ik het wiel met beide handen stevig heen en weer beweeg zit er namelijk beweging in wat volgens mij niet hoort. (geen speling in het lager) De moer op het lager heb ik eerst een beetje stevig met de waterpomptang aangedraaid, toen weer los en vervolgens handvast. Is dat oké?

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

ja die afstelling is goed maar misschien iets teveel.
ik hou altijd aan dat je als je het wiel horizontal beet pakt geen speling mag voelen.
verticaal iets.

groetjes jan.

Oxyd (0), 12 jaar geleden

Oké bedankt. Ik durf er niet meer mee te rijden. Eerst alles nog maar eens goed controleren in het weekend.
Groeten
Ben

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

ja dat is wel zo verstandig.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de speling van lager goed is en alles zit juist gemonteerd dan kan het ook nog roest zijn wat iets raakt of roest in de trommel die nu je nieuwe voering aanraakt.

kaleido 1 (965) PRO, 12 jaar geleden

Loopt de ankerplaat niet aan op de remtrommel?
Is misschien iets verbogen en met een beetje wiellagerspeling zou hij maarzo de trommel kunnen raken.

Oxyd (0), 12 jaar geleden

In het weekend nog even de boel gecontroleerd. Ik had de trommel niet ver genoeg op de as zitten. De moer op het lager kon een stuk verder worden aangedraaid. De trommels zijn wat ingesleten en waarschijnlijk heb ik de voering niet ver genoeg teruggesteld waardoor de trommel niet verder op de as wilde. In jullie ogen waarschijnlijk een onnozele beginnersfout. Maar goed, alles is nu prima en ik hoor geen bijgeluiden meer.
Bedankt voor jullie suggesteis. Het was dus inderdaad (flinke) wiellagerspeling.
Groeten
Ben

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

dan heb je waarschijnlijk ook je wiel niet kunnen ronddraaien,altijd na zulke reparatie's even kijken of je trommel vrij rondloopt.

Oxyd (0), 12 jaar geleden

Ja dat heb ik wel gecontroleerd. Ik denk zelf dat hij in de ingesleten baan van de trommel wel wilde draaien maar daardoor niet verder op de as wilde.
Maar ja het is ook maar een theorie.

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

nou ben je ben er toch achter gekomen wat de oorzaak was en het is opgelost prima toch.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.