Volkswagen GOLF: auto loopt onregelmatig Backfire op cilinder 4

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Goedendag beste Mensen

ik heb sins 1 week problemen met mijn golf 4 1.6 FSI uit bouwjaar 2003.

auto loopt onregelmatig,en zodra ik op snelweg rij gaat de auto in noodloop, vermogen valt volledig weg!

gisteren naar Garage geweest,ze hebben de auto bekeken, uitgelezen, Cilinder 4 heeft backfire!

Nieuwe bougies Gemonteerd (geen resultaat)
plaats van de bobine verwisseld (geen resultaat)

ze zeggen dat de inlaatkleppen waarschijnlijk vervuilt is, beste oplossing volgens de garage is.. Kop er af en volledig laten reviseren! dan zou de probleem ook volledig opgelost zijn! alleen na beetje google kom ik er achter dat er bedrijven zijn dat ze dit soort problemen kunnen oplossen met behulp van speciaal reinigingsmiddel, echter ben ik bij JD Enginering in Lochem terecht gekomen, wat ze ervaring hebben met dit soort problemen! dit was namelijk Bekende kwaal van FSI motoren!

Wat is jullie advies poging doen voor reinigingsmiddel (iemand ervaring mee ? of de kop er af laten halen en volledig laten reviseren ?

ik zie graag jullie advies/ Ervaring

alvast bedankt voor jullie hulp :D

yunus

Geplaatst door yunus (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

backfire wil zeggen dat de verbranding welke in een cilinder moet plaatsvinden zich ook verplaatst naar het inlaatspruitstuk, met alle gevolgen van dien. Deoorzaak ervan kan zijn een verkeerd ontstekingstijdstip van de betreffende bougie, maar ook een lekkende inlaatklep kan een backfire veroorzaken. motoren met een z.g. dis ontsteking kunnen er gevoelig voor zijn als het toerental aan de lage kant is. Als de inlaat nokkenas niet op tijd staat kan zomaar de inlaatklep open staan tijdens de ontsteking. Als de klep lekt door vervuiling zou ik eerst een reinigingsmiddel laten toepassen. Dit vraagt wel enige ervaringen natuurlijk is het resultaat vooraf niet vast te stellen. Het is echter veel voordeliger dan een complete revisie. Ik heb geen ervaring met deze motoren, uw garage kan best gelijk hebben dat alleen een complete kop revisie afdoende is. Zeker als met garandeert dat het vervuiling van de inlaatkleppen zich definitief niet meer herhaalt.

yunus (0), 5 jaar geleden

bedankt voor je info Corvan jaarsveld

ondertussen,heb ik een afspraak gemaakt voor reiniging van de motor, mocht ik de probleem nog steeds hebben,dan wordt de kop er af gehaald! en wordt bekeken wat precies de probleem is!

mocht er meer mensen zijn met het zelfde probleem,dan hoor ik dat graag,elke tip is welkom

met vriendelijke groeten

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Je kunt natuurlijk ook met een endoscoop in je inlaattraject kijken of er vervuiling is , tevens een lektest uit laten voeren , als er ereden wordt volgens het nieuwe rijden en ook nog korte afstanden , ga ik voor een vervuilde motor.

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Al voor mijn tijd deed een gezegde de ronde.... nl. Repareer niet alleen, Haal de oorzaak er uit... Nog steeds zijn technische tekortkomingen de oorzaak van defecten... vervuiling van de omgeving van de inlaatkleppen kan bv komen door het gebruik van onvoldoende gekwalificeerde motorolie of brandstof. Maar vooral de zg klepseals zijn veelal de oorzaak... Autofabrikanten weten dat ook. Maar soms vindt men het commercieel belang te groot en slaat men een paar voorschriften over of kiest men voor een mindere kwaliteit bij 1e montage....Als de motor regelmatig gebruikt wordt zonder de normale werktemperatuur te bereiken kan al de genomen moeite tevergeefs zijn.....

yunus (0), 5 jaar geleden

Het probleem is gevonden, bleek dat mij injector kapot was! Nieuwe gemonteerd probleem opgelost !

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.