Volkswagen Polo: auto start moeilijk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi 3 cilinder

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn polo. Ik heb die zelfs naar een vw garage gebracht maar ze vinden het probleem niet. Hij start moeilijk en soms valt hij ineens uit terwijl ik aan het rijden ben. Ik heb die zelf uitgelezen en de enige storing die wordt gegeven is de nokkenassensor. De nokkenassensor heb ik vervangen maar hij bleef moeilijk starten. Mijn probleem was niet opgelost. Daarna heb ik de krukkenassensor vervangen, de bedrading en kabels van de sensors allemaal nagekeken de relais 109 vervangen maar nog steeds is mijn probleem niet opgelost. De auto blijft moeilijk starten en heel af en toe valt hij nog steeds vanzelf uit terwijl ik aan het rijden ben. De distributieriem is ook nagekeken. Die is ook in orde. Na wat ik allemaal heb vervangen, en de auto nu uitlees, geef hij nog steeds dezelfde probleem aan nl de nokkenassensor. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

bora 002

Geplaatst door bora 002 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat is de storing precies? Foutcode? Anders gewoon nieuwe bedrading leggen van sensor naar motorregelapparaat.

bora 002 (0), 13 jaar geleden

ik heb deze storing foutcode 19463. Iedere keer als die moeilijk start krijg ik deze code. Ik heb de bedrading die van de regelapparaat komt gemeten pin 1 en 3 met een multimeter en die geeft gewoon 12 volt. Dus ik ga ervan uit dat er niks mis is met de bedrading. Kan het zijn dat een van de invoer of retour van de brandstofslangen ergens een lekkage heeft en daardoor lucht trekt. Bedankt.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Foutcode vertaald :

foutcode: 19463 P3007
nl Nokkenassensor (G40) geen signaal
du Nockenwellenpositionssensor (G40) kein Signal
en Cam shaft position sensor (G40) no signal
Extra info bij de foutcodes. Intermittent

Mogelijke verschijnselen:
Storingslampje (MIL) brandt

Mogelijke oorzaken:
Bedrading en/of aansluitingen
Nokkenas-Positie-Sensor defect
Nokkenas-Positie-Sensor niet goed bevestigd
Bedienings mechanisme nokkenaspositie

Mogelijke oplossingen:
Check bedrading en/of aansluitingen
Check timing
Check Nokkenas-Positie-Sensor
Check bevestiging Nokkenas-Positie-Sensor

Extra info:
Meer info.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee als je wat hebt met je brandstoftoevoer dan krijg je niet deze storing. Je hebt de nokkenassensor al vv zeg je en de distributie is ook goed dus dan blijft alleen de bedrading over of de motorcomputer zelf die in de war is maar ik denk een probleem met je bedrading, de spanning kan misschien wel goed zijn maar het signaal misschien niet. Ik zou denk ik de bedrading vervangen/omleggen en dan weer aankijken.

bora 002 (0), 13 jaar geleden

ok dank u voor de help

klaas westra (0), 10 jaar geleden

Hallo bora 002,

Ik heb het zelfde probleem met mijn polo 1.4 tdi, wat was uiteindelijk het probleem?
ik kan nergens anders een vergelijkbaar probleem vinden.
ik heb ook de sensor al vervangen, kan het zijn dat het starttoerental niet hoog genoeg is?
of is het de computer of de kabelboom?

mistermaniac (0), 10 jaar geleden

Eigenlijk zou je met een oscilloscoop het signaal moeten meten, en ter vergelijking het signaal bij de computer meten op de juiste pin. Mocht het signaal wel goed over komen, dan eens met de bedrading rommelen oid, om te zien of het signaal wegvalt of vreemd doet, dan heb je een bedradingsprobleem....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.