Volkswagen Golf IV: Auto start niet meer. (lampjes kontact branden niet)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Speciaal probleem een nette Golf 55.000 op teller nu heeft gisteren de hele nacht het linker raam open gestaan. (niet geregend hoor)
Nu start auto niet meer (lijkt onwaarschijnlijk voor ons dat dit met openstaande raam te maken heeft) maar goed start niet meer. Diagnose Kontakt lampjes branden niet meer.

Wie heeft de oplossing hiervoor.

Groetjes

zuid

Geplaatst door zuid (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

28 Reacties

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Accu leeg?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

nee echt niet accu niet leeg. Bij op kontact zetten branden de lampjes (olie en dynamo etc niet meer)

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

alles wat 15+ is werkt niet meer

memos (10) PRO, 9 jaar geleden

Zekeringen checken en meten op het systeemrelais of daar spanning is.

marcel9519 (0) PRO, 9 jaar geleden

Niet toevallig een zekering eruit gevallen? komt wel vaker voor, de zekering valt naar beneden en onvindbaar.

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

gaat niet goedkomen er zitten toch 4 standen op kontactslot op stand 3 gaat brandstofpomp gewoon draaien op stand 4 ook alleen er branden dan geen kontrole lampjes op het dashboard.
Wat ook opvalt is dat voorheen wanneer de auto op slot stond het rode ledje in de deur knippert maar ook dat doet het niet meer (dus sleutel is dan uit auto)
wie een idee. Marchel geen zekering uitgevallen hoor. Memos zekeringen gecheckt systeemrelais welk nummer is dit???
groetjes

marcel9519 (0) PRO, 9 jaar geleden

vergeet niet dat er een zekering is(welke weet ik even niet) die een doorverbinding geeft, dus beide zijden hebben spanning terwijl de zekering wél stuk is.
Toch ook geen contactblokje?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

hoi Marcel contactblokje is het niet (auto heeft ook nog maar 48000 echte km erop).
Maaaaaaar|||||| als het waar is dat er een zekering inzit die alleen door verbind dan is mijn verbazing gewekt. Ik heb alle zekering 5 keer gemeten en NATUURLIJK er niet uitgehaald. Heb hier nog nooit van gehoord maar het zomaar eens kunnen. Wil dan heel graag weten welke zekering dit dan is.

Groetjes

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

na nader onderzoek blijkt dus dat raam LV waarschijnlijk vanzelf is opengegaan. Geen Contact stand meer op deze auto dus start niet meer. Ook de Led lampjes in de portieren wanneer hij op slot staat werken ineens niet meer. Na verschillende acties in het linker voorportier met de sleutel gaan ineens de led lampjes weer aan. Na openen en weer op slot doen geen led lampjes meer. Toen de Led lampjes het ineens weer deden dacht ik (ik heb hem) kontact lampjes zullen u ook wel weer branden maar helaas niet. dus nu geen led lampje meer en nog steeds geen Kontactlampjes.
Gaat de Comfort Module hiervan de BOOSDOENER zijn ???

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Comfort Module is een aparte systeem, heeft niks te maken met starten, heb je de relais gecontroleerd relais klem 15 en ontlasting relais?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

vraagje als je bij deze auto de dashboard klok verwijderd loopt hij dan nog normaliter???

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee de auto zal niet gaan lopen, want de startonderbreker zit in de dashboard klok verwerkt. de auto zal eenkeer aanslaan en gelijk afslaan

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

als deze auto op start blokkering zou blijven staan branden er dan ook geen lampjes op het dashboard of doen deze het dan wel ???

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

ter info : als het kontakt wordt aangezet (dus dood dashboard ) werken wel de ruitenwissers en aanjager (gaan over kontakt) maaaaaaaar de ruit bediening vanaf binnen niet

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

dashboard klok verlichting + controle lampjes moeten altijd branden als je met sleutel contact maakt, heeft niets te maken met startonderbreker
je hebt 1 groot probleem of 2 problemen met contact en comfort, je moet je eigen bezig houden met 1 problem dat is contact maken met sleutel,
- heb je gemeten op de zekering, zekering nummer 11 staat daar spanning op (stroom)?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

zekering 11 (Combi-Instrument staat spanning op (alle zekering zijn diverse keren gecontroleerd zelfs eruit gehaald. Hoe krijg ik dat dashboard aan???

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

op de pin zekering 11, op 2x spanning zekering?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

ja aan beide kanten ook zekering er nog uitgehaald. bij mij komt deze spanning ook aan bij stekker (blauw) dashboard pin nr 1

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

ook staat er op de blauwe stekker dashboard op pin 23,30 spanning (30)

pin 23 dashboard vanaf zekering 15
pin 30 vanaf kontact-slot

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

als ik gelijk tijdig een losse spanning zet op blauwe losse dashboard nr 23,30 en 11 en ik zet massa op bv oliedrukschakelaar blauwe losse dashboard dan zou olie lampje moeten gaan branden maar dat krijg ik niet aan

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat klopt de pinnen, ok dat is goed zo zit het met Massa?
en als je de comfort Module (voor de portieren) die bij je stuur kolom de stekker los neemt, kijk dan of die wel op contact gaat.
deze auto heeft ook Can-bus aansluiting op de dashboard is verbonden met comfort Module.

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

resume mijn diagnose is gesteld(maar weet het niet echt 100 procent zeker) dashboardklok defect. wat nu??

marcel7031 (0) PRO, 9 jaar geleden

ac tronics benaderen?

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

had ik ook al gedacht maar wat zou dashboard nieuw kosten (denk dat er misschien wel dealers vanaf willen ) eigenlijk zou ik voor de zekerheid misschien toch een oud dashboard van de sloop moeten proberen om het echt zeker te weten Wat denk jij????

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb vanochtend bij recycling een ander exact hetzelfde instumenten paneel gehaald en zojuist gemonteerd Ennnnnnnnnnnnnnnn Alles brandt op het Dashboard dus probleem zit in het instumenten paneel. Ben heel erg dankbaar voor al julie hulp van een ieder. Toch nog een vraag : iemand dit al eerder gehad en kan ik dit zelf repareren ??? achterste deksel van instrumenten paneel losschroeven kan volgens mij toch geen kwaad???? groetjes
Of programmeren dashboord sloop (km stand hiervan is 222.000) en die van mij 48.000 en moet startblokering dan programmeren. Wat is wijsheid????

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Ok dat is wel vreemd dat de Dash zomaar defect is geraakt , goed alsmaar het probleem opgelost is.
Dash-paneel kan je niet zomaar programmeren je moet de juiste apparatuur via OBD hebben. (of solderen van Eeprom)
de auto zo niet lopen met sloop Dash-paneel wegrijdblokkering actief

zuid (0) PRO, 9 jaar geleden

is het mogelijk om de gegevens uit het defecte dashboard te halen (zoals km. stand , startblokkering etc en in het recycling dashboard te plaatsen (zonder eeprom over te solderen??
)

zuid (0) PRO, 7 jaar geleden

heel vreemd ineens was alles weer okay. Kan nu na 2 jaar zeggen (doet het nog steeds) niet te verklaren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.