Volkswagen Golf IV 2000: Golf IV: Scharnieren deur bestuurderszijde verbogen door storm

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 1.4 16v

Beste mensen,

Vorige week tijdens heftige storm vloog de deur van mijn golf met grote kracht open. Het effect was dat er zich nu steeds een naar geluid voordoet bij het sluiten van de deur. Naar mijn inzien zijn de scharnieren (die ik in onderstaande foto's met rood heb aangegeven) verbogen, waardoor de kier (met geel omcirkeldd) nu te klein is waardoor het metaal over elkaar schraapt bij het sluiten van de deur.
Mijn vraag is nu, hoe kan dit het beste oplossen? Deur demonteren en dan de scharnieren iets terugbuigen wellicht?
Een ander probleem met deze deur is dat deze sinds dat ik de auto in bezit heb vrij zwaar scharniert. De andere deuren voelen zo licht als een veertje.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,
Dennis

dennkers

Geplaatst door dennkers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1590) PRO, 9 jaar geleden

Er zit inderdaad niets anders op dan de boel opnieuw uit te lijnen en te richten.
Of nieuwe scharnieren kopen , dan weet je zeker dat die niet krom zijn , als het dan nog niet goed is , moeten de deur of de deurstijl gericht worden.

erik007 (0), 9 jaar geleden

als ik het zo zie is je sluit naad kleiner als je draainaad
denk dat het met verbogen scharnieren ook wel mee valt
ik zou ze eerst maar eens goed gaan smeren en dan ook die gekartelde deur vanger

dennkers (0), 9 jaar geleden

De foto van de zijkant van de auto heb ik van internet gehaald, het is niet mijn auto. Bij die van mij is er eigenlijk helemaal geen ruimte meer bij de draainaad. Vandaar dat ook elke keer als ik de deur open metaal over metaal schiet en er een naar knakgeluid hoorbaar is.

Hans4040 (305) PRO, 9 jaar geleden

Op de juiste plaats een blokje hout tussen het scharnier plaatsen en de deur dicht drukken......op die manier duw je het scharnier weer op z`n plek.
niet bang zijn, het vergt wat kracht.

kaleido 1 (1590) PRO, 9 jaar geleden

Inderdaad hans , zo doe ik het ook vaak , maar als je niet weet hoe en wat , kon het wel eens verkeerd af lopen , met meer problemen tot gevolg.
Wel een stukje hard hout gebruiken en geen waaibomen hout.

dennkers (0), 9 jaar geleden

Ben vandaag aan de slag geweest met blokjes hout, en het is gelukt! Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.