Volkswagen Golf IV: achter mistlamp doe het niet... het controle lampje op dashboard

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16.i

ik moet met de auto gaan keuren en zag toen dat het achter mistlicht het niet doet terwijl het in de auto het wel aangeeft...de zekeringen en het lampje zijn oke.
wel heb ik van de zomer me trekhaak eraf gedaan.. en de stekker losgeknipt en de kabels goed in gepakt voor vocht...ik weet nu net niet of die mistlamp het toen wel deed toen ik het eraf heb gehaald...



groetjes johnny

johnnie5737

Geplaatst door johnnie5737 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 9 jaar geleden

Zou toch eens in de bekabeling gaan zoeken , er zit normaal een koppeling in je stekkerdoos , zeker als het een 13 polige is.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

of de stekker aansluiting van je trekhaak op je linkterachterlicht los nemen en alleen de originale stekker terug monteren.

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

ik maak morgen eff een foto van die stekker en zet die hier op het forum

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

dit is de stekker van de trekhaak... nu mijn vraag, als ik die er nu weer zou op monteren zou de mistlamp het dan wel weer doen?

http://i60.tinypic.com/w97fhd.jpg http://i58.tinypic.com/5ed6o7.jpg


groetjes johnny

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Je kan ook alleen de bedrading kleur blauw met grijs met elkaar door verbinden.

Shadowranger (0), 9 jaar geleden

In een 7-polige stekker zit geen mistlamp omschakeling zoals bijv. bij de 13-polige Jaeger. Als ik zo kijk naar hoe de kabels zijn afgeknipt, kan het ook wel zijn dat je wat hebt opgeblazen (continue 12volt samen met de rest van het bundeltje) en daarmee de mistlampschakelaar is gefrituurd.

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

hoi...bij tiguan staat je kan ook blauw met grijs door verbinden ..ik neem aan dat je die kabels van de trekhaak bedoeld.. zou hij het dan weer doen? bij shadowwranger... toen ik die kabels had door geknipt heb ik ze een voor een goed ingepakt ..en zijn echt niet tegen elkaar gekomen toen...



groetjes johnny

johnnie5737 (0), 9 jaar geleden

hoi...probleem opgelost.. ik heb de blauwe met de grijze verbonden en het doet het weer..
bedankt tiguan voor je informatie...


groetjes johnny

kaleido 1 (1635) PRO, 9 jaar geleden

Kijk , voorzet wederom in gekopt , wij zijn goed bezig.

Shadowranger (0), 9 jaar geleden

Ok, ik heb de foto's nog eens tegen het licht gehouden en extreem vergroot op het scherm. Ik zie nu dat er een 7-polige aansluiting is gemaakt o.b.v. de 13-polige schema's van Multicon (past ook een 7 polige stekker in echter met een 6-tal kleine extra aansluitingen in de buitenring die ik bij jouw aansluiting niet zie). Ik vond de kleuren vreemd, aangezien deze niet overeenkomen met de standaardkleuren. Vandaar dat ik op het verkeerde been ben gezet. Zie ook: http://static.webshopapp.com/shops/00250...

Ik zie nu ook de switch zitten voor het mistachterlicht (links, zilveren/ messing blokje) en die zorgt er idd voor dat de grijze en blauwe draad uit je kabelboom zijn doorverbonden als je geen aanhanger voert. Goed opgemerkt door van Tiguan. En weer een les voor mij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.