Volkswagen POLO 55 KW: auto start niet met warme motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste allen,

Sinds enige tijd start mijn auto niet of slecht met een warme motor, terwijl de polo met een koude motor zonder enig probleem start en loopt als een zonnetje. Ook de temperatuursensor in het dashboard geeft accuraat de temperatuur weer. Als de motor enigszins is afgekoeld (40-70 graden Celsius) lukt het me om de motor te starten mits ik tijdens het omdraaien van de sleutel wat gas bij geef. Mocht ik dat niet doen, dan moet ik de startmotor secondenlang laten lopen totdat de motor het na horten en stoten overneemt. Stationair loopt het blok dan ook niet de gebruikelijke 1000 t/min, maar ergens rond de 1250 t/min. De auto ruikt in dat geval ook naar benzine. Nadat er een tijdje wordt gereden (kwartiertje), gaat de motor stationair weer normaal lopen.

Ik heb de auto nog niet laten uitlezen, en hoop dat dit een probleem is wat eigenlijk maar één oorzaak kan hebben. Bij voorbaat dank voor uw hulp!

problemenzijneromoptelossen

Geplaatst door problemenzijneromoptelossen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1805) PRO, 7 jaar geleden

Koelwatertemperatuursensor 99.9% de oorzaak van dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.