Volkswagen Golf V: Auto start soms in hogere toeren en blijft daar ook in hangen.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 Tsi 90kw 122PK

Ik ben in het bezit van een VW Golf V uit 2009 met een 1.4tsi 122pk motorblok dat nu bijna 90000km gelopen heeft.
als ik de motor start dan blijft deze soms hangen rond de 1200 toeren. ook als ik een paar minuten wacht dan verlaagt het niet naar het standaard stationaire toerental.
op het moment dat ik de motor dan afzet en hem weer start dan is er niks aan de hand en dan draait deze gewoon op een mooi stationair toerental.

er branden geen storingslampjes op mijn dashboard. het komt meestal voor bij een koude motor en is altijd te verhelpen door mijn motor af te zetten en weer te starten.

Kent iemand dit probleem en weet iemand wat ik hier aan kan doen ??


alvast bedankt!

Coentje

Geplaatst door Coentje (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Dit hoort zo en meestal duurt dit maximaal 1 minuut als je de motor laat gaan.
Kan wel zijn dat de jouwe kuren heeft en zou voor de zekerheid hem toch even laten uitlezen (kan storing in staan zonder dat jij een lampje ziet branden) en laat ook ff de software controleren bij de dealer of deze wel actueel is, dan weer ff aankijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.