307 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Piepend/aanlopend geluid voorwielen Golf 6

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI DSG-7

Dag particulieren en professionals,


Ik heb een week geleden een Golf 6 occasion gekocht met 105000 km op de teller. Dit is gewoon bij de Volkswagen dealer gebeurd incl. garantie.

Na een dag hoorde ik bij bochten naar links en rotondes een piepend geluid. (alsof een kromme fietswiel tegen de remmen aanloopt) Soms is het gepiep en soms een droog
aanlopend geluid. Het is niet alleen bij bochten, maar ook bij filerijden of snelheden onder de 60 km per uur. Dus ook bij rechte stukken is het te horen, maar in bochten naar links is
er gewoon een veel sterker gepiep te horen. Als ik lichtjes rem lijkt het geluid wel te verdwijnen..

Daarnaast trilt het stuur bij een constante snelheid van 120 km per uur. Niet overdreven maar lichtjes. Ik merk ook dat als ik rond de 120 km per uur ga gassen dat er dan een trilling voelbaar is zolang ik gas.

Hebben deze bovenstaande problemen met elkaar te maken volgens jullie?

Auto is al een dag bij de dealer geweest waarbij de banden zijn vervangen, daarna nog een halve dag zijn de remmen los gehaald ingesmeerd enz.
Dinsdag gaat de dealer opnieuw kijken maar ik wil graag weten wat jullie ervaring/bevindingen zijn. Waar kan het aan liggen?


Alvast bedankt voor de komende reacties.

Amera

Amera

Geplaatst door Amera , lid sinds 4 jaar geleden

6 Reacties

0

ricky, 4 jaar geleden

Als je gepiep hoort en bij remmen is het weg dan ligt dit meestal aan droge remmen en verholpen door ze te reinigen/gangbaar te maken en in te vetten maar dat is dus al gebeurd zeg je? Veel roest op de schijven veroorzaakt dit ook maar dat zouden ze wel gezien moeten hebben..

Trillen constante snelheid 9 van de 10x aan de banden.
Welke banden zijn er vervangen? Gevoel van stuur trillen kan ook aan de achterbanden liggen, ze moeten kijken of de banden niet onrond zijn.
Ze moeten controleren of er geen speling ergens is in de ophanging of verrotte aandrijfassen e.d. maar dit zouden ze toen al gecontroleerd moeten hebben lijkt mij.
Probleem met de bak zou ook kunnen maar ja geluiden zijn lastig te beoordelen van achter de pc, laat wel ff weten hoe bezoek bij dealer ging.

0

Amera, 4 jaar geleden

Ricky bedankt voor je antwoord.

Het piepend geluid is net als bij slechte remmen. De voorbanden zijn vervangen. Reinigen enz van remmen is inderdaad al gebeurd.

Het trillen van stuur is alleen rond de 120km per uur. Maar dit zal ik dinsdag opnieuw aangeven.

Ik stuur inderdaad even een reactie wanneer ik mijn auto terug heb.

0

Amera, 4 jaar geleden

Beste Ricky,

Ik zou nog even laten weten hoe het bezoek bij de dealer is afgelopen.
Ze hebben de achterremmen vervangen. Het geluid is weg. En dat terwijl het geluid echt van voren leek te komen.

Trillende stuur hebben ze niet waargenomen. Onlangs de garantie ben ik langs Euromaster gereden en de banden opnieuw laten balanceren. Het trillen was al niet zo erg en het is er nu weer iets minder gevoelig op geworden, maar vanaf 120km per uur gepaard met kleine stuurhandelingen trilt het stuur nog steeds lichtjes.

Ik ga gewoon bellen en aangeven dat ik bij mijn volgende bezoek een monteur mee wil laten rijden.

Kan de veroorzaker eventueel ook een licht kromme velg zijn?

Groetjes,

Amera

0

ricky, 4 jaar geleden

Ja kromme velg kan ook maar dat zie je tijdens balanceren net als een band die niet mooi rond is.
Waarschijnlijk hebben ze het niet waargenomen omdat het misschien niet gelijk voelbaar is en wel als je er zelf langer mee rijdt?
Ik denk toch probleem in een band, ze moeten kijken of er geen plat vlak(ken) in zitten of dat de band zeg maar danst als je hem laat ronddraaien (auto stationair laten draaien in z'n 3 op de brug wielen los van de grond) dan kan je het ook mooi zien.
Het kan ook zijn dat je niks aan de band ziet maar dat er toch een zwak punt zit ergens wat je pas gaat voelen als het gewicht erop staat, in dat geval 1 voor 1 wielen wisselen en kijken wanneer het weg is.

0

Amera, 4 jaar geleden

Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de banden.. De voorbanden zijn door de dealer vernieuwd doordat deze onder de 3 mm waren afgeleverd Alleen achterin zitten er nog winterbanden op de wielen. Er is nog genoeg profiel dus deze zijn niet vervangen. Dus voorin nieuwe zomerbanden en achterin oude winterbanden. Ik lees op internet dat het trillen hier ook aan kan liggen. Zal binnenkort eens achterin ook nieuwe zomerbanden monteren.

0

kaleido 1, 4 jaar geleden

Met deze combinatie rijdt de auto zo wie zo niet fijn , Op alle wielen winter of zomer , maar geen combinatie , dus inderdaad achter ook eerst maar eens een paar goede qualiteits zomer banden monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.