470 bezoekers online

Volkswagen BORA: Auto trilt hevig bij stationair

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Beste techneuten,

Wil graag jullie hulp.

Sinds enkele dagen trilt mijn auto hevig bij stationair draaien, en het motorlampje lampje knippert.

Wat kan er fout zijn? Enkele weken geleden de dynamo vervangen en sindsdien alleen maar problemen met de auto. Hij rijdt totaal niet lekker.. en moet met deze auto elke dag werken.

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 3 jaar geleden

Het knipperende lampje geeft aan dat je misfires hebt die mogelijk de dure katalysator ook nog kunnen beschadigen.
Een misfire is het ontbreken van de verbranding in een cylinder, of te wel de motor loopt op 3 (of minder) cylinders.

Controleer eerst eens of er niet ergens een slangetje losgetrokken is of beschadigd met het vervangen van de dynamo.

djbosanac, 3 jaar geleden

Hoi alle,

Sorry voor deze late reactie, maar wil toch nog wat toevoegen aan het probleem.
@oldford, met uitlezen en het vernieuwen van de bobine zou dit opgelost kunnen worden? Want een aantal jaar geleden vermoed nu 2 jaar geleden heb ik al eens een bobine op cilinder 3 vervangen toen trilde de auto super hevig en kon je niet doorrijden tenzij je de airco uitzette. Met uitlezen en een nieuwe bobine zou dit verholpen kunnen worden wat denk jij?

Wat extra informatie:
1. Wanneer je gas geeft speelt de gaspedaal echt erg. Je geeft iets meer gas maar blijft 1-2 seconden hangen en springt dan omhoog. (een kennis van mij die bij Audi werkt zegt dat toen de dynamo in de autogarage is vervangen waarschijnlijk de gasklephuis is gereset, en je deze waarschijnlijk opnieuw moet inlezen. Hij zelf is de ABT/S-line monteur en geloof dat wel. Maar met een prijskaartje van €450,- is mij dat echt te veel voor deze auto, goedkopere oplossingen???

2. Soms wanneer je gas geeft gebeurt er niks en hoor je de aandrijfas kraken en komt die auto amper vooruit, de oplossing is om de auto uit te zetten en weer aan want dan komt de gaspedaal weer iets omhoog.

Ik dacht met een grote beurt dat het veel zou helpen 21-04-2017 / 220.680km, maar het vervangen van de bougies(erg vies), luchtfilter(helemaal vies en nat), pollenfilter, oliefilter. Hebben het niet beter opgemaakt en blijft het probleem bestaan!

ricky PRO, 3 jaar geleden

Maar wat waren/zijn de foutcodes die erin staan? Welke foutcode komt als eerste weer terug na het wissen?

djbosanac, 3 jaar geleden

Ik heb me auto nog niet uitgelezen. Ga dat binnenkort eens doen.

Ik heb enkele maanden geleden me auto uitgelezen en is waarschijnlijk de lamdasonde wat kaduk is. Maar de monteur zei kan geen kwaad als je niet zoveel wilt betalen...

Beste antwoord, geplaatst door djbosanac, 2 jaar geleden

Bobine van cilinders 2 was kapot.

Had laten uitlezen, en deze besteld en vervangen. En alles was weer normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.