Volkswagen Lupo: Auto valt uit / loopt slecht stationair / gasklephuis statisch

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allen,

Sinds enige tijd heeft mijn Lupo kuren. De volgende problemen doen zich niet altijd voor, maar wel 8 van de 10 keer;

Wanneer ik de auto start dan houdt hij zijn toeren niet om stationair te lopen. Zowel bij koude als bij warme motor. (bij koud komt het vaker voor). Als hij wel blijft draaien dan is dat op ongeveer 500/700 toeren en niet echt soepel.

Wanneer ik schakel en ik hou de koppeling ingedrukt dan verliest hij al zn toeren en valt hij uit. Ik kan hem dan wel meteen weer starten dmv sleutel. Als hij niet uitvalt, dan blijft hij hangen op ongeveer 500/700 toeren.

Ik heb hem naar de dealer gebracht om hem uit te laten lezen. Daar kwam 1 melding uit; Gasklephuis statisch. Ik heb de bedrading laten controleren en die zijn in orde bevonden.


Iemand nog tips of is het een kwestie van een nieuwe gasklephuis..? Kan ik ook een universele plaatsen + inleren? En zoja, is het probleem dan opgelost?

Moomiess

Geplaatst door Moomiess (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Misschien eerst eens schoonmaken en opnieuw inleren. Een nieuwe kan altijd nog.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja belangrijk om te weten is wat die storing precies zei? "Gasklephuis statisch" kan van alles betekenen dus weet je de juiste omschrijving nog van de storing of weet je de foutcode zelf nog?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.