Volkswagen Golf 2005: Auto warmer dan 90 klein stukje, lucht in koelsysteem?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste allen.

Ik bezit een golf 5 1.4 16v uit 2005. Onlangs kwam het koelwater niet goed op temperatuur rond de 70 graden na een rit naar werk (snelweg +- 45 km) Thermostaat + thermostaathuis en de koelvloeistoftemperatuur sensor laten vervangen. Garage heeft koelvloeistof bijgevuld en zij ga maar rijden ( niet echt ontlucht naar mijn mening.) auto komt nu wel prima op temperatuur op 90 graden. kachel doet het ook gewoon prima alleen na ongeveer 35 km te hebben gereden gaat ie richting de 95/100 graden op het metertje. Bij stilstand springt de fan (de kleinere, de grote blijft uit) ook aan en blijft een kleine 5 minuten ongeveer draaien. zie afbeelding wat ik bedoel. Nu is het niet al te warm buiten dus ik vind dit een beetje vreemd. Ik heb het expansie vat geopend en de auto stationair laten draaien. de onderste slang werd ook warm maar na het zelfde ritje naar werk rijden is de onderste slang lauw/koud en de bovenste gewoon warm. Als ik het expansie vat open en in de onderste slang knijp komen er nog wat lucht belletjes uit. kunnen mijn problemen overeen komen met lucht in het koelsysteem? of is er iets anders aan de hand voor de rest geen problemen met de auto rijdt gewoon zoals normaal. (de koelvloeistof is ook gewoon schoon, geen afwijkingen aan te zien en het niveau blijft ook normaal.) de garage zei ik heb ook nog een temperatuur sensor op de radiateur volgens mij, misschien die vervangen.

Er komt een straal koelvloeistof in het expansie vat als je gas geeft dus het lijkt dat de waterpomp gewoon zijn werk doet. Kan het zijn dat de nieuwe thermostaat gewoon kapot was? mn vaste monteur is even op vakantie helaas, ik hoop hier wat antwoord/tips te krijgen

dank jullie wel.

Damian S

Geplaatst door Damian S , lid sinds 2 weken geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Denk niet dat er zoveel aan de hand is , worden de slangen hard of zijn ze normaal ?
Als je dop er af draaidt zou in normale situatie de koelvloeistof er uit moeten spuiten , systeem staat onder druk , krijg het gevoel dat er weinig druk op het systeem staat , ik lees nergens iets over druk als je de dop er af draait.
Door lage of geen druk op het systeem gaat je kookpunt omhoog , temperatuur loopt dus op.
Dop zou een oorzaak kunnen zijn.

Damian S, 2 weken geleden

Hey Kaleido, thanks voor je reactie
Ik draai de dop er natuurlijk niet af als de motor warm is, de slangen komen gewoon druk op te staan en zijn niet slap. Als de auto kouder is en ik draai het dopje eraf van het expansie vat ontsnapt er druk ja. Ik heb wel een nieuwe dop voor de zekerheid besteld idd. die zou vandaag komen maar helaas post nl he haha.

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

We wachten even rustig af dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.