Volkswagen Polo: auto wil niet meer starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 cc

Polo van mijn dochter start niet meer.
Als ik de startsleutel omdraai geeft hij geen kik.
Wanneer ik de auto d.m.v. sleepkabel in gang trek start hij probleemloos.
De laadspanning bedraagt dan meer dan 14 volt, dus ik denk dat ofwel het elektrisch kontakt achter de kontaktsleutel kapot is, of dat het relais op de startmotor eraan is.
Ik kan dat allemaal wel uitmeten, maar misschien is er een brave VAG dealer (paulkelder of zo) online die me een hint kan geven welke onderdelen bij dit type wel eens meer de geest durven geven.

Dank bij voorbaat.

nonkelpater

Geplaatst door nonkelpater (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hugo

Even meten en je weet het,het kan trouwens ook de startmotor zelf zijn..

Gr Stefan

dutchdream2 (0), 14 jaar geleden

hallo
startmotor even boven op de startmotor slaan(relais) tijdens het starten als die het dan wel doet is het de startmotor die vuil is
anders is het het kontaktslot
groetjes gerard

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Meten = Weten

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Heb alles uitgemeten en het blijkt het contact achter de sleutel te zijn dat kapot is. Het lukt met trouwens wel de starter te laten werken d.m.v. overbruggen. Maar nu heb ik een ander probleem:
Het aliminium blok waar het contact in zit is volledig losgeschroefd, inclusief een bout met ronde conische kop, maar ergens blijkt dit d.m.v. een inwendig topje op de stuurbuis te blijven hangen.
Het slot zelf zit nog wel in dit stuk, moet men dit misschien eerst verwijderen en hoe gaat dit?
Vermits aluminium vrij breekbaar is durf ik ook niet al te veel geweld gebruiken. Kent iemand de truc om dit onderdeel (357905851 VW LK 101) te verwijderen?
Afbeelding van het stuk zie:

www.alibaba.com/product-gs/242693073/Car_aluminum_parts_housing_carry.html

In het slechtste geval kan ik voorlopig de boel overbruggen d.m.v. een gewone drukknop uit de doe-het-zelf-zaak, maar dat is een tijdelijke oplossing.

Dank bij voorbaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.