Volkswagen Polo: Automaat blijft hangen in 3e/4e versnelling

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn polo heeft sinds een half jaar een probleem dat nu 4 keer is voorgekomen.
Het is een automaat en het probleem doet zich voor als ik aan het optrekken ben of een versnelling maak vanaf +/- 70 km per uur. Ineens hoor ik dan een 'knal' en daarna maakt mijn auto veel te veel toeren voor de snelheid die hij op dat moment heeft. (bij 80 km/u 3000 toeren en bij 100 km/u 4000 toeren) Op het moment dat ik dus mn gaspedaal indruk maakt hij weer meer toeren (hij blijft dus niet op 1 toerental hangen).
De enige remedie is: stilstaan op de vluchtstrook of bij 1e bezinestation, motor uit en weer opnieuw opstarten. Dan trekt hij weer normaal op. (heb het nog nooit 2 keer achter elkaar gehad)
Heb ook geprobeerd om rijdend de auto in neutraal te zetten en vervolgens weer in drive (D), maar dan pakt ie steeds terug de foute versnelling.
Weet iemand wat dit kan zijn? En of er iets aan te doen valt?

Was al naar de garage geweest voor dit probleem, maar die hebben niets gevonden, hadden het over een stekkertje van de versnellingsbak dat ze hadden vervangen, maar meer niet. En dus krap 2 weken na dat bezoek aan de garage deed de auto het weer.

De auto heeft nog maar weinig kilometers gemaakt in de afgelopen 11 jaar (42000).

Alvast bedankt!
groetjes
Louise

Louiset

Geplaatst door Louiset (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Is in die afgelopen 11 Jaar wel eens de Automaatbak Olie + filter vervangen?? Als dat nog niet gebeurt is zou ik daar als eerst mee begingen.

Groet Tiguan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.