Volkswagen Polo: Vastzittende deur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 47kW

Hallo,

Ik heb een VW polo variant waarvan de deur achter de bestuurder met geen geweld meer open wil. Ik heb elektrische vergrendeling.
De deur openen van de binnen en buitenkant gaat niet meer. Het pinnetje onder de raam wat je normaal handmatig omhoog kunt trekken (vergrendeling los) zit MUURVAST, en komt niet meer omhoog.
Iemand tips?

Ik heb de APK gebeld, en dit blikt nl een keuringspunt te zijn. Het zou ook eens niet.

bart1976

Geplaatst door bart1976 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

bart je moet er toch niet aan denken dat je erin zit bij een aanrijding en de deur niet open kan maar dat tussen haakjes.
je zult de binnen bekleding moeten demonteren dit is nu wel lastig en dan binnen vandaan open zien temaken.

groetjes jan.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Probleem zit hem hoogwaarschijnlijk in het mechanisme van de kindersloten.... In sommige gevallen lukt het wel eens om bij de andere deur dit palletje te lokaliseren, en dan met een zelfgemaakt hulpstuk het palletje tussen de rubbers of de spleet aan de buitenzijde door te bedienen.

Zijn echt van die klusjes waar je eens rustig voor moet gaan zitten...

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

effe bekleding eraf en inspuiten met kruipolie

bart1976 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het voor elkaar gekregen om de side-cover van de deur af te krijgen terwijl de deur gesloten was. Wat een werk. Enige lichte beschadigingen aan het plasticwerk, maar ok.
Bleek dat de elektrische deuropener vast zat. Het motortje compleet vastgeroest. verwijderd--> zal tzt worden gerepareerd, deur kan nu alleen nog manueel worden gesloten.
Verder ook nog gevonden dat de bedrading voor de elektrische deuropener bij beide achterdeuren in het draaiende deel was beschadigd. Deze zal ik bij beide deuren vervangen.

Bedankt voor de hulp. Voorlopig kom ik weer door de keuring.
Nu nog even motortjes bestellen voor 2,95 perstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.