Volkswagen Passat: Automaat met trillend schakelmoment

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (81Kw)

Betreft een Passat variant uit 98 met een DMX automaat en 350K km.
De automaat trilt bij opschakelen van 2 naar 3 en van 3 naar 4, alsof je over ribbels in de weg rijdt.
Ook wanneer je enigszins onder toeren rijdt (80 Km per uur 1700 toeren) en je geeft langzaam gas bij. Motor zoekt dan de juiste versnelling en ATM trilt zoals beschreven.
Onlangs ATF ververst en filters vervangen. 2 weken en 2500 Km zonder problemen gereden. Nu komen de trillingen terug.
Ik overweeg nu een ATF additief (Wynn's) toe te voegen voor soepelere smering en dichten van eventuele lekkages. Gezien het feit dat ik na verversing van ATF en filters zonder trillingen reed lijkt het een smering probleem; wellicht lichte lekkage, maar niet uiterlijk waarneembaar.
Wie herkent dit probleem en heeft de mogelijke oplossing?

alex69apd

Geplaatst door alex69apd (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Om te begingen zal ik eerst de wagen uit laten lezen op storingen: 01 motorregelappaart en 02 automaat

Peter087 (0) PRO, 14 jaar geleden

laat eerst diagnose stellen uitlezen en eventueel kijken hoe de olie automaat eruit ziet zonodig carterpan automaat demonteren om olie en slijpsel op magneet te kunnen beoordelen!

alex69apd (0), 14 jaar geleden

De olie is 2 weken geleden vervangen. De olie was enigszins zwart en duidelijk aan vervanging toe. Hij heeft twee weken trillingsvrij zijn werk gedaan. Vandaag een additief van Wynn's toegevoegd om smeringsprobleem en kleine lekkages uit te sluiten. Werkt dit niet, dan laat ik de auto volgende week uitlezen op aangegeven punten. bedankt voor zover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.