Volkswagen Golf: Automaat schakelt soms niet op

Bouwjaar: 1992

Golf III automaat met 1.8 motor met een probleem met deze automaat.Bij wegrijden uit stilstand gaat het opschakelen van 1 naar 2 goed.Maar het gebeurt regelmatig dat de automaat van 2 naar 3 moet opschakelen, hij dan even in de Neutraal gaat (en dan loopt het motortoerental op) en even later wel doorschakelt naar zijn 3e versnelling.

Wie heeft hier ervaring mee? Automaat overleden? Of is er nog iets aan te doen, bv afstelkabels oid?

PS auto heeft slechts 85.000 km gelopen.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

olie + filter vervangen

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Reeds gedaan John D.Mocht niet helpen helaas.Ook een toervoeging aan de bak, speciaal voor automaat mocht niet helpen.Zit een elektronisch gestuurd aansluiting op, wellicht weet iemand hier hoe dit wordt aangestuurd?

Brem (0), 17 jaar geleden

Excuses voor het activeren van een oud onderwerp.

Ik heb ook een Golf III, ook 1.8, automaat, '92. En ik heb precies hetzelfde probleem. De mijne heeft 95000 gelopen, maar ik rij al zeker 15000 met dit probleem.

Ik zou Siem willen vragen of hij nog een oplossing gevonden heeft?

Bedankt,
Martin

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

We hebben deze auto verkocht aan een automonteur die de bak zelf wou loshalen bij wijze van experiment. Niets meer van gehoord.
Later kreeg ik een andere klant binnen met hetzelfde probleem en ik had al eens gehoord dat er kleppen in de automaatbak zouden zitten die teveel lekken. Een speciale toevoeging voor stuurpompen Abcon Red-S) heb ik er toen in gedaan als proef en dat is redelijk goed gegaan. De man heeft hem nu echter ook alweer ergens ingeruild, maar het schakelprobleem was toen bijna helemaal over. De vraag is dan wel hoe lang dit zo blijft......

Brem (0), 17 jaar geleden

Hmm, ok bedankt. Ik ga ook maar eens op zoek naar dat Abcon Red-S (Google kent het niet?).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.