Volkswagen POLO 55 KW AUT: Automaatbak lekt olie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Het viel me op dat er vanmorgen een plasje olie onder de auto lag. Eerst dacht ik dat dit van de aftapplug kwam van de motorolie. Maar toen ik goed keek viel me op dat de olie veel helderder was dan de motorolie(en dit dus alleen het laagste punt is). Remolie en koelvloeistof is het sowieso niet, en het is ook wat dikker.

Ook valt het me op dat tussen de bak en de motor het allemaal wel nat is. Ik verdenk dus de versnellingsbak van lekken.

Nu begrijp ik dat er geen pijlstokje is voor de automaatbak, en dat bijvullen moet gebeuren met een warme motor? Door een schroef bovenop de bak los te schroeven, en dat het dan uit een overloop moet komen? (maar ik kan niet vinden of die overloop losgeschroefd moet worden of dat het gewoon een gat is, aan de zijkant van de bak zit namelijk wel een rondgat waar je restjes ziet van ''eruitgelopen'' olie)


Ik wil hem namelijk wel gewoon even bijvullen voor ik/de garage er verder naar kijkt..

Speeddragon

Geplaatst door Speeddragon (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Juggermood (0), 8 jaar geleden

Speeddragon,

Aan de voorkant van de versnellingsbak (kant van de voorbumper) zit een bout 17 mm imbus dus is de vul plug.

Echter als die daadwerkelijk olie lekt,, dan vrees ik helaas dat je versnellingsbak eraan is!

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

[quote=Speeddragon] aan de zijkant van de bak zit namelijk wel een rondgat waar je restjes ziet van ''eruitgelopen'' olie [/quote]

Is dat een gat waar een plug in hoort?

Speeddragon (0), 8 jaar geleden

Ik weet niet zeker of er een plug in hoort, ik ga er zelf niet meer verder mee bezig en hij gaat van de week naar de garage. Oplossing zal ik nog even posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.