Volkswagen Passat: Automatenbak 4 versnellingen schiet uit overdrive

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 74 PK

Tijdens het rijden (met name bij een snelheid tussen de 80 en 100 km per uur) begint de automatenbak te haperen. Hij schiet steeds vanuit de overdrive in de 4e versnelling en weer terug, terwijl er gereden wordt mét en zonder cruise control. Ondertussen is de lucht massa meter vervangen, automatenbak olie filter en olie ververst, koppelomvormer is vervangen, lock-ups vervangen en het probleem blijft. Nu is de auto bij een automatenspecialist geweest en deze geeft aan dat het een motorisch probleem is. Het lijkt erop dat iedereen het er mee eens is dat dit probleem opgelost moet worden, maar klaarblijkelijk weet niemand wat het is of kan zijn. Wij zijn ondertussen radeloos en kunnen suggesties wel gebruiken. Wie kan ons helpen?

Dirkmans

Geplaatst door Dirkmans (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Om te beginnen,

Heb je motor en bak al eens laten uitlezen ? Zo ja, wat waren de storingscode's incl nummer ?

Dirkmans (0), 14 jaar geleden

ja de motor had geen fouten maar de bak had merderemaalen speedsensor fout . maar de automaten monteur zij dat dat er niets mee te maken heeft ??

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nou, dat het er niets mee te maken heeft weet ik nog niet zo zeker, het probleem zit tenslotte in de bak, tenminste, zo klinkt het wel en hier gaf hij ook een storingscode, weet je het nummer nog ?

Dirkmans (0), 14 jaar geleden

Nee want ze hebben alles gewist en de comp..van bak . daar na +_ 3000 km gereden en weer uitgelezen en geen storingen . o ja zehebben ook nog de velfbody vervangen wat dat ook maar is?
( iets met klepjes ) was ook geen oplosing .

dus dit is gebeurt
1 geheugen gewist ( bak op nieuw zelf laten inleeren) (garage 1)
2 lucht massameter vervangen (garage 1)weet het niet meer. volgende
3 automatenbak olie en filter ( garage 2)weet het niet meer. volgende
4 kopelomvormer vervangen en lok ups vervangen ( automaten garage 3)
5 velfbody of zo iets ( automaten garage 3)weet het niet meer. volgende
6 lucht massameter vervangen (orgineel vw) (vw garage 4 ) dit was vandaag . geen oplosing
7 ?

[quote=stefan84]Nou, dat het er niets mee te maken heeft weet ik nog niet zo zeker, het probleem zit tenslotte in de bak, tenminste, zo klinkt het wel en hier gaf hij ook een storingscode, weet je het nummer nog ?[/quote]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zou het zowiso bij 1 goede garage houden en niet naar 4 verschillende gaan, dalijk raak je van de regen in de drup, Mischien de dealer een optie ?? Wat ze met een 'velfbody' bedoelen weet ik ook niet..

Misschien weet Paul Kelder nog een passend antwoord voor je ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.