Volkswagen Passat: trilling in koppelingspedaal

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: bxe-motor

Klant heeft de wagen net gekocht en klaagt over trillingen in het koppelingspedaal.Wanneer je de koppeling indrukt voel je een vibratie in het pedaal tot je het pedaal helemaal hebt ingedrukt.Normaal bij deze wagens of voorteken van koppeling of vliegwiel defect?

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk een aankomend vliegwiel, dit ligt het meest voor de hand

Gr. paul

geert3496 (0) PRO, 14 jaar geleden

Verkoper heeft het voor de klant netjes opgelost, vliegwiel en koppeling vervangen geen vibraties meer in pedaal.

Nksn (0), 14 jaar geleden

dat doet mijn caddy ook maar je hoort het niet echt maar je voelt het wel in het pedaal misschien maar een tijd voor zo'n lagertje die de kopelingsplaten weg duwt teminste ik denk dat dat het is maar ik heb er geen last van en hij rijdt er ook niet minder om dus ik laat het mooi zo

aheijnens (0) PRO, 14 jaar geleden

is vaak niet druklager, maar idd vliegwiel, 2 massavliegwielen hebben helaas een (vind ik) te korte levensduur, ben met mijn caddy aan de derde toe, maar ben al 2 jaar aan het uitstellen, iedere 100.000 km een en dan ligt het ook nog aan de rijstijl, als je altijd veel koppel genereerd, slijt hij harder dan wanneer je altijd de toeren erin houdt met relatief weinig gas (=weinig koppel). Tegenwoordig moet je vaker de bak eraf halen voor een vliegwiel dan voor een koppeling, want die is dan eigenlijk nog lang niet versleten.

pruts2 (0) PRO, 14 jaar geleden

En nog een vraagje een skoda Octavia 2 Van 2005 heeft deze ook een 2massa vliegwiel?

of zou het trillen alleen de koppeling kunnen zijn?

Mvg arie

jos-br (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft ook een tweemassa vliegwiel. De 1.9tdi is nog steeds van een vast vliegwiel te voorzien, ben ja van alle problemen af.

Jos.

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Vliegwielen worden ook vaak onterecht vervangen.
Meestal zit het probleem in de koppeling zelf, nieuw setje monteren en trillen is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.