Volkswagen Passat station : Automatisch schokkerig gasgeven bij stilstand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb een vaag probleem:

Ik heb een diesel met automatische versnellingsbak.
Als ik stilsta in de versnelling (drive of achteruit, maakt niet uit) met de voet op de rem, dan lijkt het alsof ik op de gaspedaal druk en er gas wordt gegeven (zoals iemand gaaf loopt te doen bij een verkeerslicht en onregelmatig gasgeeft). Niet regelmatig, maar met schokken. Je voelt het/hoort het/en je ziet het toerental schokken. Op moment dat ik mijn voet van de rem haal, doet de auto weer normaal. Het komt alleen voor bij een koude/lauwe motor.

Iemand enig idee?


Alvast bedankt voor de suggesties.


Groeten,

Hans

hansie123

Geplaatst door hansie123 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

kyk eens naar het oliepeil van de automaat. hoe lang is het geleden dat de olie en filter zyn vernieuwd? ook kan het liggen aan de afstelling van de motor. kyk alles maar eens goed na. ik denk da t als je de motor en bak eens een beurtje geeft alles weer in orde komt . succes martin

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat eens storing uitlezen in de motor én de versnellingsbak.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

deze automaatbakken hebben geen pijlstok, zelf kijken en bijvullen gaat helaas niet lukken, hiervoor zal men een garage moeten bezoeken.

Gr. paul

hansie123 (0), 16 jaar geleden

Recent heeft de auto een grote beurt gehad: onder andere olie + oliefilter zijn vervangen. Ook nieuwe kleppendekselpakking, multiriem en waterpomp.
Toch maar even langs de garage dus om uit te laten lezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.