Volkswagen POLO: Automatisch stellende koppelingskabel VW Polo 2000 stelt niet au

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AKK, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Ik heb een probleem met het vervangen van een zelfstellende koppelingskabel van een volkswagen polo uit 2000. Ik heb de kabel precies zo gemonteerd als de vorige, heb daarna de stel klem er af gehaald. Maar de kabel stelt niet vanzelf. Ik kan hem wel met de hand aantrekken en dan spant hij zich. Dan kan ik de koppeling in trappen en 5-10 minuten lang schakelen en dan raakt de kabel langzaam weer ontstelt. En moet ik het ritueel weer herhalen. Ik heb van alles geprobeerd, maar ik zie het probleem niet. Heb zelfs een 2e kabel opgehaald en de andere nieuwe weer ingeruild, maar precies het zelfde probleem. De kabel die er in zat voordat ik hem verving, werkte wel en auto ontkoppelt ook gewoon goed. Als de kabel maar gespannen zit lijkt alles prima te werken, maar dat werkt dus niet voor veel langer dan 5 minuten.

appoortman

Geplaatst door appoortman (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 6 jaar geleden

Wat bedoel je met stelklem , de borging die om het zelfstellende verende deel zit in het midden van de kabel ?

appoortman (0), 6 jaar geleden

Ja dat klopt. Er is me vertelt dat die pas eraf mocht als de kabel overal vast zit. Dit heb ik dus gedaan. Daarna werkte het niet. Ik dacht dat het aan de kabel lag, dus heb ik een andere gehaald, maar het zelfde probleem. Vandaag wel gehad dat hij ongeveer een half uur werkte, maar raakte daarna weer ontstelt. Het lijkt om een of andere reden net niet te werken.

harry4203 (465) PRO, 6 jaar geleden

is het een originele kabel of een imi ding?

appoortman (0), 6 jaar geleden

Een imi ding van brezan. Ziet er wel hetzelfde uit als de oude kabel die wel werkte. Heb op meerdere sites gelezen dat de originele word aanbevolen, maar een nieuwe imi zou toch ook moeten werken.

harry4203 (465) PRO, 6 jaar geleden

ik zal ongetwijfeld erg negatief zijn, maar in de 26jr die ik reeds autos repareer ben ik nog geen goede imi kabel tegengekomen (zeker geen zelfsteller)

kaleido 1 (1680) PRO, 6 jaar geleden

Origineel halen .

appoortman (0), 6 jaar geleden

Laat ik dat morgen dan maar doen. Onvoorstelbaar dat ze die rommel verkopen, terwijl het niet werkt.

Hans4040 (320) PRO, 6 jaar geleden

Zal wel dinsdag worden....morgen is 2e pinksterdag.

appoortman (0), 6 jaar geleden

Lol, ook dat nog :)

kaleido 1 (1680) PRO, 6 jaar geleden

Scherp hans , ondanks alles blijven lachen.

Audidriver73 (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik weet niet 100% zeker, maar volgens mij kan je er ook een gewone(niet zelfstellende) kabel op zetten, die zijn een stuk goedkoper, en inderdaad, met imitatie koppelingskabels heb ik ook al vaker problemen gehad, meestal dat met deze kabels de koppeling heeeeel zwaar gaat.

appoortman (0), 6 jaar geleden

Gisteren samen met iemand anders gesleuteld aan de volkswagen. We hebben de kabel min of meer handmatig strak getrokken. Daarna hebben we met een koevoet, het stuk waar de buitenkabel achter gehaakt zit ingeduwd en daarna de kabel er achter gehaakt(wel gevaarlijk voor de vingertjes). Kabel zat gelijk in een keer strak genoeg en auto rijd nu weer zoals het moet!

Audidriver73 (0) PRO, 6 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, en bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.