Volkswagen Polo: automatische lichthoogteregeling Xenon

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GTI

Beste lezer,

De automatische lichthoogteregeling van mijn Polo GTI met af fabriek Xenon werkt niet naar behoren.

Na het afstellen van de koplampen inclusief het inleren van de basispositie blijft de lichthoogte een tijdje op de goede hoogte en zie je na het inschakelen van het contact dat de hoogte wordt ingesteld. Na een x aantal dagen zakt de hoogte geleidelijk en worden de elektromotoren niet meer aangestuurd na het inschakelen van het contact.

Het is nu twee keer gebeurd dat na het afstellen (lees: inleren thuispositie) de regeling een tijdje werkt, maar na verloop van tijd wordt er niks meer geregeld en staat de lichtbundel ook veel lager dan de afgestelde hoogte.

Met een uitlees apparaat hebben ik vastgesteld dat de hoogtesensor op de achteras wel degelijk verschillende voltages eruit gooit bij verschillende hoogtes. Beide elektromotoren in de koplampen werken ook omdat beide koplampen na het inleren van de thuispositie worden afgesteld door de motoren.

Graag had ik hulp hierbij gehad.

Met vriendelijke groet,

Dennis Oranje

noreago

Geplaatst door noreago (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Stonden er ook foutmeldingen in?

noreago (0) PRO, 10 jaar geleden

Dag Ricky,

Nee er stonden geen foutmeldingen in.. Heb van de week het contact een aantal keer omgedraaid, en in ene ging hij weer een stuk omhoog naar de ingeleerde hoogte. Maar als ik daarna het contact weer een aantal keer omdraai gaat ie eerst een paar keer een stukje naar beneden, en dan opeens weer een stuk naar boven.

Schiet mij maar lek, waardeloze elektronica..

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja en toch kan het die hoogtesensor zijn, als deze soms verkeerd aangeeft dan weet de computer niet dat dat de verkeerde waardes zijn, auto kan net zo goed vol beladen zijn oid. Of het regelapparaat is goed in de war.
Ik weet niet of dat al kan bij deze Polo maar je zou de meetwaardes van de hoogtesensor eens moeten vergelijken net na het inleren en op het moment dat hij niet juist meer afregelt.

noreago (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik laat het maar even voor wat het is, als hij namelijk te laag staat draai ik het contact een x aantal keer om en dan gaat ie opeens spontaan weer omhoog.
Vind het wel prima zo.

Bedankt voor je reacties in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.