Volkswagen Polo: automatische versnellingsbak vw polo 6n

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400cc

Wanneer motor koud is schakeld de versnellingsbak met een schok of blijft even hangen vooraleer er wordt geschakeld (doet dit niet of bijna niet wanneer er heel rustig gas gegeven wordt, en ik bedoel dan ook echt bompa stijl :-) ). Dit verdwijnt na een kilometer of 2 gereden te hebben, en schakeld dan normaal. Is dit normaal???? Kan iemand mij ook zeggen hoe men kan peilen of er voldoende atf-vloeistof inzit.

Steri

Geplaatst door Steri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter087 (0) PRO, 15 jaar geleden

er zit in de carterpan een steigbuis inbus 5 aan de onderkant carterpan daar moet de olie met draaiende motor in P eruit komen lopen beneden 40 graden celcius dus koud!

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat olie eens verversen bij de dealer/garage en laat hem uitlezen op eventuele storingen,anders probleem in de bak,als hij het dan altijd op deze manier doet,dan zo laten (spaart geld) anders bak vervangen.
Vereiste is wel dat de motor goed is/loopt,want de bak reageert op de motor,mocht de motor in koude toestand slecht lopen dan reageert de bak daarop,dus eig beide eens laten uitlezen.

Steri (0), 15 jaar geleden

Motor loopt prima geen problemen eigenlijk (kilometerstand 110000 km), verder heb ik aleens de inbus van de carterpan losgedraaid en er komt bijna 1l atf uit die ik dan vernieuwd heb. Misschien de versnellingsbak eens laten uitlezen.

Bedankt voor uw reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.