Volkswagen Polo: Autoradio installeren in Polo 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste ik heb een Polo uit 1995 gekocht, maar ik wil er een radio met mp3 en cd in laten installeren. Maar ik weet niet waar ik op moet letten als ik een radio koop. Zullen alle modellen passen? Moet ik rekening houden met hoeveelheid watt?

Jullie zouden me hier enorm mee kunnen helpen.

Alvast bedankt

Meeze

Geplaatst door Meeze (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Jaap A (0), 12 jaar geleden

Beste Meeze,

Een standaard radio/cd speler heeft een standaard maat voering. dus normaliter moeten alle merken en types passen, het vermogen wat je kiest is persoonlijk, wil je een disco beginnen kom je hoger uit maar veel radio;s hebben een uitgang van ca 4x40 watt, best redelijk voor in een auto.. hierbij een paar goede boxen en je hebt een leuk geluid in de auto. En hoeft echt geen honderden euro's te kosten...

succes Jaap

kaleido 1 (1755) PRO, 12 jaar geleden

Heeft er al wel een radio ingezeten? kwam vorige week een polo tegen die af fabriek zonder radiovoorbereiding besteld was , wordt een radio inbouwen toch iets lastiger.
Anders past elke gangbare radio .

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Een met iso aansluiting nemen dan plug je hem er zo in! Zonder wordt het lastiger en moet je een connector kopen en dat wordt het een spagetti van draden.

Jaap A (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Heeft er al wel een radio ingezeten? kwam vorige week een polo tegen die af fabriek zonder radiovoorbereiding besteld was , wordt een radio inbouwen toch iets lastiger.
Anders past elke gangbare radio .[/quote]
dan kan er hooguit een klepje zitten wat er even uit moet toch?

jaap

Jaap A (0), 12 jaar geleden

[quote=tedkroon]Een met iso aansluiting nemen dan plug je hem er zo in! Zonder wordt het lastiger en moet je een connector kopen en dat wordt het een spagetti van draden.[/quote]
Bestaan er nog radio systemen zonder iso aansluitingen dan? je maakt het Meeze niet eenvoudiger om deze term te gebruiken he,,, je bedoelde een aansluiting met een grote dubbele steker waar alle draden in 1 keer inzitten waar een verloopsteker op kan voor het type auto... ( iso steker VW Polo )?

Jaap

kaleido 1 (1755) PRO, 12 jaar geleden

inderdaad jaap dan haal je het klepje weg en ga je opzoek naar de stekker die voor de radio en boxen is , na lang zoeken en delen van het dashbord gedemonteerd tehebben tot de conclusie gekomen , deze heeft geen radiovoorbereiding.
De volgende dag de VAG dealer de gegevens van de auto doorgegeven en jahoor geen bekabeling aanwezig voor de radio is dus inderdaad af fabriek mogelijk.
Ben nu bezig zelf iets te fabriceren.

Jaap A (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]inderdaad jaap dan haal je het klepje weg en ga je opzoek naar de stekker die voor de radio en boxen is , na lang zoeken en delen van het dashbord gedemonteerd tehebben tot de conclusie gekomen , deze heeft geen radiovoorbereiding.
De volgende dag de VAG dealer de gegevens van de auto doorgegeven en jahoor geen bekabeling aanwezig voor de radio is dus inderdaad af fabriek mogelijk.
Ben nu bezig zelf iets te fabriceren.[/quote]
Nou als jij het zegt zal het dus nog bestaan..

Jaap

kaleido 1 (1755) PRO, 12 jaar geleden

helaas wel dealer levert ook geen bekabeling voor achteraf montage voor zo n geval.

Jaap A (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]helaas wel dealer levert ook geen bekabeling voor achteraf montage voor zo n geval.[/quote]
ja en dat zou voor jou en mij misschien geen groot probleem geven maar voor iemand met minder kijk op dit soort zaken weer wel, klopt..
jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.